Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 21:31

Αιτωλοακαρνανία: Οδηγός για την φοιτητική στέγη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα δεδομένα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο – Τιμές και δεδομένα για τους φοιτητές

Στη χώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα για την φοιτητική στέγη με τις τιμές να έχουν… εκτοξευτεί λόγω Airbnb. Στην Αιτωλοακαρνανία, μόνο στη Ναύπακτο παραιτείται αυτό το φαινόμενο, κυρίως το Σεπτέμβριο, καθώς στην περιοχή το Airbnb «φουντώνει» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι περισσότεροι φοιτητές αυτόν το μήνα θέλουν ήδη να έχουν τακτοποιηθεί στην φοιτητική «φωλιά» τους. Ωστόσο, οι φοιτητές δεν μένουν «άστεγοι» όπως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς το πρόβλημα στη Ναύπακτο είναι ελεγχόμενο!

Στο Αγρίνιο, τα δεδομένα στην εύρεση φοιτητικής στέγης δεν έχουν αλλάξει, αν και οι φοιτητές έχουν περιοριστεί στη μίσθωση γκαρσονιερών μέχρι και 45 τ.μ. Ο περιορισμός αυτός, όπως σημειώνει ο μεσίτης Στράτος Καλύβας, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 ετών στο Αγρίνιο η ανοικοδόμηση είναι απολύτως μηδενική, με μόνη εξαίρεση την φετινή χρονιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νέα ζευγάρια να έχουν «πιάσει» σχεδόν όλα τα δυάρια και τριάρια, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια αναζητούσαν και φοιτητές προφανώς για συγκατοίκηση.

Ο μεσίτης Στράτος Καλύβας

Σχετικά με τις τιμές ο κ. Καλύβας αναφέρει στη «Σ»: «οι τιμές δεν έχουν αλλάξει. Οι ιδιοκτήτες φοβούνται μήπως φύγουν οι σχολές από το Αγρίνιο και διατηρούν σταθερές τις τιμές. Αυτή τη στιγμή οι φοιτητές αναζητούν γκαρσονιέρες μέχρι 45 τ.μ. των οποίων οι τιμές κυμαίνονται από 180 έως 250 ευρώ. Οι ακριβές γκαρσονιέρες είναι αυτές που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, στο κέντρο του Αγρινίου και σχετικά καινούριες. Στο Μεσολόγγι, σε σχέση με το παρελθόν που οι φοιτητές στο ΤΕΙ ήταν πολλαπλάσιοι, υπάρχει κατάρρευση. Οι τιμές είχαν ξεφύγει και είχαν κατασκευαστεί πολλές γκαρσονιέρες με αποτέλεσμα τώρα η ζήτηση να είναι συγκριτικά μικρότερη από την προσφορά. Ως προς τις τιμές στο Μεσολόγγι για μια γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 170 έως 200 ευρώ. Στη Ναύπακτο υπάρχει πρόβλημα λόγω Airbnb, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Το Airbnb στη Ναύπακτο κυριαρχεί μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου και οι φοιτητές αναζητούν τα σπίτια τους τον Σεπτέμβριο και κυρίως από τα μέσα του Αυγούστου, αλλά επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 570 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα