Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:16 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 17:25

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αλλαγές για εμπρησμό, μολότοφ, κλοπή και ανθρωποκτονία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκροτήθηκαν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας υπέγραψε την υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα μέλη της επιτροπής πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους για τις αλλαγές στα άρθρα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής για τον ποινικό κώδικα έχουν ήδη – άτυπα – αρχίσει να μελετούν τις διατάξεις που έχουν προκαλέσει θόρυβο και έχουν σχηματοποιήσει τις προτάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις διατάξεις για τον εμπρησμό, την κατοχή μολότοφ, την ενεργητική δωροδοκία και την κλοπή, οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την αλλαγή της διάταξης που προβλέπει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 χρόνια για την ανθρωποκτονία, αδίκημα με την μεγαλύτερη απαξία.

Στις προτάσεις που έχουν καταθέσει ζητούν την επαναφορά της ισόβιας κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα, αλλά και επαναφορά της πρόσκαιρης κάθειρξης στα 5 έως 20 χρόνια και όχι στα 15 που προβλέπεται με τον νέο κώδικα.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 595 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.