Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 16:55

Η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αιτία εκατομμυρίων θανάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα δεδομένα, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Διατροφής, δείχνουν ότι η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πιθανόν να ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους από στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού από συνολικά 113 χώρες. Ως ιδανική ποσότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων), ορίστηκαν τα 300 και 400 γραμμάρια ανά ημέρα, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1 στους 7 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανεπαρκή κατανάλωση φρούτων και 1 στους 12 στη χαμηλή πρόσληψη λαχανικών. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ των χωρών, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί έναν τροποποιήσιμο παράγοντα που φαίνεται ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

medicalnews.gr

Διαβάστηκε 792 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.