Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:39 μμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 17:10

Παναιτωλικός: Αρχίζει και απασχολεί ο Δημήτρης Φυτόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντιγράφουμε από το Talent scouting Greece ένα μικρό αφιέρωμα στον Δημήτρη Φυτόπουλο, ο οποίος (μετά την περσινή απόρριψή του από τον Ολυμπιακό) αξιοποιεί την ευκαιρία που του δίνει ο Παναιτωλικός και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου:

Ένα παλιό ποδοσφαιρικό ρητό, λέει: ‘’Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά’’. Στα φιλικά μπορεί κανείς να εξάγει και χρήσιμα συμπεράσματα, θα προσέθετα εγώ. Παρακολουθώντας με προσοχή τα φιλικά που έδωσαν οι ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι, έχω ήδη σχηματίσει άποψη σχετικά με το ποιες είναι διατεθειμένες να αναδείξουν νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, και ποιες έχουν φορτωθεί ένα σωρό ισπανικά και πάσης προελεύσεως παλτά, παραμερίζοντας τα ταλέντα τους επιδεικτικά. Ένας σύλλογος του οποίου το εγκώμιο έχω πλέξει πολλάκις για την πολιτική που ακολουθεί σε αυτό το θέμα, είναι ο Παναιτωλικός, και από ότι φαίνεται, θα συνεχίσει την ίδια τακτική και φέτος. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Τίτορμου, δεν μου ήταν δύσκολο να ‘’σταμπάρω’’ το νέο πουλέν της ομάδας, τον Δημήτρη Φυτόπουλο.

Γέννημα θρέμμα Αγρινιώτης, ο 19χρόνος άσος (11/2/2000) έκανε τα πρώτα του βήματα στις Ελπίδες Αγρινίου, όπου αγωνίστηκε μέχρι τα 14 του, για 9 ολόκληρα χρόνια. Σε ηλικία 10 ετών, έμελλε να γίνει η πρώτη του γνωριμία με τον Ολυμπιακό, αφού σε ένα τουρνουά που συμμετείχε με την ομάδα του, οι υπεύθυνοι των ερυθρολεύκων που παρακολουθούσαν για λαβράκια, τον ξεχώρισαν. Τρία ολόκληρα χρόνια τον καλούσαν και κατέβαινε ανελλιπώς στου Ρέντη για να τον περάσουν από δοκιμαστικά, ώσπου στο τέλος το φλερτ ευοδώθηκε και μετακόμισε στην Αθήνα οριστικά για χάρη του Ολυμπιακού. Με την ομάδα του Πειραιά η συνεργασία τους κράτησε 4 χρόνια, στα οποία σαν βασικό στέλεχος της ηλικιακής του κατηγορίας, κέρδισε το πρωτάθλημα Κ17, έπαιξε την επόμενη χρονιά στο UEFA Youth League με την Κ20 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Σε αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικό σχολείο, αποκόμισε φανταστικές εμπειρίες, έδωσε δυνατά παιχνίδια με κορυφαίες ευρωπαϊκές ακαδημίες, κορυφώθηκε η εξέλιξη και το δυνάμωμά του και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Με την λύση του συμβολαίου του, επέστρεψε στην ιδιαίτερη του πατρίδα για τον Παναιτωλικό, μια κίνηση που εκ των υστέρων θα κρινόταν ως ολότελα σωστή. Αυτό γιατί μετά από μια πολύ πετυχημένη και γεμάτη χρονιά με την Κ19, οι ικανότητες του εκτιμήθηκαν σωστά από την ομάδα, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει στην καλοκαιρινή προετοιμασία και να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις για μια θέση στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Ο Φυτό είναι γεννημένος για να αγωνίζεται στον άξονα, κυρίως ως 8αρί αλλά ενίοτε και ως 10άρι. Η σωματοδομή του άλλωστε, τον καθιστά ιδανικό για αυτή την θέση. Κοντός και γεροδεμένος, με χαμηλό κέντρο βάρους που σε συνδυασμό με την ταχύτητα του, τον βοηθάει εξαιρετικά στην κατοχή μπάλας την οποία πολύ δύσκολα μπορείς να του αποσπάσεις. Και μιας και αναφέραμε το μεγαλύτερο του όπλο, την ταχύτητα, πρέπει να πούμε ότι για να το εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα μπορεί, είναι λάτρης του κάθετου παιχνιδιού και του παιχνιδιού σε ανοιχτούς χώρους. Πέρα απ’ αυτό, είναι παίκτης που αρέσκεται ιδιαίτερα στο εγκεφαλικό παιχνίδι, με οξεία αντίληψη και ευχέρεια στις μεταβιβάσεις, παίζοντας πιο πολύ με μια επαφή. Ωστόσο αν και ομαδικός ποδοσφαιριστής, δεν διστάζει να πάρει πάνω του ατομικές προσπάθειες και να ντριμπλάρει τους αντιπάλους, αν ο ίδιος κρίνει ότι του παρουσιάζεται η ευκαιρία. Είναι ακόμη, καλός τεχνίτης χρησιμοποιώντας και τα 2 πόδια, ενώ σπουδαίες ικανότητες έχει και στις στημένες φάσεις, αναλαμβάνοντας τα περισσότερα χτυπήματα.

Με λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με έναν all around μέσο, με εντυπωσιακές προοπτικές, που αν σμιλευτεί σωστά θα γίνει περιζήτητος εξαιτίας των φυσικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών του.

agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.