Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 20:52

Φαντασμαγορική η συναυλία της Ζωής Τηγανούρια στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία φαντασμαγορική συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τον Σάκη Χαβιάρα στην ερμηνεία και πλήθος εκλεκτών καλλιτεχνών, απήλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο του οικοπάρκου «Αλτιναλμάζη» στην Αλεξανδρούπολη στις 11 Αυγούστου.

Άξιο λόγου είναι, πως μπορεί μία πολυ-Πολιτισμική μουσικοχορευτική πανδαισία 150 ατόμων να συνυπάρχει σε μια σκηνή… Μόνο μία καλλιτέχνις με πολύπλευρα στοιχεία θα μπορούσε να «δέσει» όλα αυτά τα ανομοιόμορφα στυλ μουσικής με τόσο αρμονικό τρόπο: η Ζωή Τηγανούρια.

Η συνθέτης μάγεψε με τις άρτιες ερμηνείες της στο ακορντεόν, τις υπέροχες συνθέσεις της καθώς και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Κυρίως όμως, διότι μέσα σε όλα δεν ξεχνά τον «συνάνθρωπο» μιας και μέρος των εσόδων δόθηκε στο συμπατριώτη της Γρηγόρη Βραχιόλια ως επιπλέον βοήθημα για την αποκτάσταση της υγείας του.

Τη συναυλία άνοιξε μοναδικά ο συνθέτης Κώστας Κάλλιας με το υπέροχο σαξόφωνο του, φτιάχνοντας το ιδανικό κλίμα γι αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει…

Βασικός ερμηνευτής ένας εκπληκτικός τραγουδιστής, ο Σάκης Χαβιάρας, που με τον ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας του, την αισθαντική και ιδιαίτερη χροιά του, μαγνήτισε το κοινό για άλλη μια φορά ερμηνεύοντας τραγούδια, συνθέσεις κυρίως της Ζωής Τηγανούρια!!

Η παρουσία στη συναυλία 60μελούς χορωδίας αποτελούμενη από τις μαγικές Χορωδίες Δήμου Βόλβης & Πολ. Συλ. Ιερισσού «Ο Κλειγένης» με χοράρχη τον Σταύρο Καραμάνη, ήταν επιβλητική και εντυπωσιακή.

Καταπληκτική ήταν η στιγμή που ο Σάκης Χαβιάρας τραγούδησε μαζί με τους χορωδούς, το τραγούδι «Ζωντανός Ουρανός» σε μουσική αλλά και στίχους της Ζωής, με τους εκπληκτικούς χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Γκαγκούδη να τους συνοδεύουν.

Έπειτα η Ζωή προσκάλεσε τον Διευθυντή Υποδιεύθ. Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης κο Περικλή Γκουλιάμα, με την ιδιότητα του όμως ως μουσικός σολίστ στο μπουζούκι, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για το σόλο του στο μπουζούκι και για το «μουσικό παιχνίδι» που έκαναν με τη Ζωή Τηγανούρια στο γνωστό Λαϊκό άσμα «Πάρε Τα Χνάρια».

Στο εκπληκτικό ζεϊμπέκικο «Έχεις Κάτι Που Μου Λείπει» (που όπως είπε η συνθέτιδα είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψε το 1999), ανέβηκαν στη σκηνή χορεύοντας οι «ρομαντικοί μοτοσικλετιστές» του Moto Club μαγεύοντας…

Έπειτα ήρθε η στιγμή που η Πελαγία ερμήνευσε μοναδικά την επιτυχία της «Δε Ξέρω Γιατί» με τους εκπληκτικούς στίχους του Κωνσταντίνου Ρωμανίδη συγκινώντας το κοινό…

Ακολούθησε η έκπληξη της βραδιάς με τον π. Βασίλειο Κολέτσα, που μαγνήτισε το κοινό με τη συγκινητική ερμηνεία του στο «Σαμοθράκης Βήμα» με τους λατρεμένους στίχους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου, και τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου «Η Νίκη της Σαμοθράκης» με χοροδιδάσκαλο τον Λάκη Γιαννουλάκη να χορεύουν.

Ολόκληρο το θέατρο τραγούδησε μαζί, μιας και το τραγούδι αυτό έχει γίνει πλέον ο ύμνος του νησιού, δημιουργώντας μία γνήσια Παραδοσιακή ατμόσφαιρα…

Κατόπιν, η Ζωή δεν παράβλεψε να ευχαριστήσει δημόσια τον π. Βασίλειο για την ιδέα του να προσφέρουν βοήθεια στον Γρηγόρη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Ζωή προσκάλεσε από το κοινό και έκτος προγράμματος τον πατέρα της Δημήτριο Τηγανούρια στο βιολί, ο οποίος έπαιξε με ψυχή το Παραδοσιακό Σαμοθρακήτικο «Γιαρ-Γιαρ» μαζί με την κόρη του, και με τους χορευτές του Συλλόγου «Νίκη της Σαμοθράκης» να το απογειώνουν.

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ, αφού η Ζωή προσκάλεσε στη σκηνή την Χριστίνα Μαραγκόζη, η οποία με την συγκλονιστική ερμηνεία της στο «Μονοπάτια» σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Σταμάτη Μεσημέρη καταχειροκροτήθηκε.

Ακολούθησε το «Μπαγλαμαδάκι» του Νίκου Παπάζογλου, το οποίο η Χριστίνα τραγούδησε μαζί με την εκπληκτική χορωδία «Φωνές Θράκης» με χοράρχη τον Πασχάλη Λυγούδη και σολίστ τον Γιώργο Παπαντωνίου, οι οποίοι τραγουδώντας μέσα από το κοινό, άρχισαν να έρχονται στην σκηνή συμπαρασύροντας όλο το κόσμο στο τραγούδι, δημιουργώντας ένα πολύ μυσταγωγικό κλίμα.

Ακολούθησαν Παραδοσιακά από την Θράκη που χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου, καθώς κι από τον Πόντο, με τη Ζωή Τηγανούρια να αναφέρεται σε ένα κομμάτι έκπληξη που ετοιμάζει για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε συγκλονιστικούς στίχους τους στρατιωτικού Πασχάλη Μπούρα και την ερμηνεία των αδερφών Τσαχουρίδη στη φωνή και στη λύρα.

Πριν το τέλος της συναυλίας πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στους Παραολυμπιονίκες Δημήτρη Καρυπίδη από τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη και, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη του οποίου το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης και το παρέδωσε ο εκπρόσωπος Σεβασμιότατου π. Δημήτριος Κισκίνης.

Στη συναυλία παραβρεθήκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας-Επίτιμος Αρχηγός Αστυνομίας & βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο πρωτοπρεσβύτερος εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου π. Δημήτριος Κισκίνης, ο Διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χουδελούδης Άγγελος, o Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούδης, ο Ταξίαρχος της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Αθανάσιος Γιαρίνης, καθώς και πολλοί συνάδελφοι του Γρηγόρη.

Τους χαιρετισμούς του έστειλε ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Παναγιώτης Φαραντάτος.

Επίσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου «Η Νίκη της Σαμοθράκης» Μπέρδου Κατερίνα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου & Δημοτικός Σύμβουλος Ναϊτίδης Γιάννης, ο πρόεδρος της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) Δημήτρης Κελεμίδης, ο αρχιτέκτονας & πρόεδρος του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης Πινάτζης Νικόλαος, η Δημοτική Σύμβουλος της νέας παράταξης Ελένη Ιντζεπελίδου και ως εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ιωάννη Ζαμπούκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο Καθηγητής Χειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρωμανίδης με τη σύζυγο του μικροβιολόγο Φωτεινή Σωπασή, ο πρόεδρος του Moto Club Ηλίας Γρηγοράκης και ο Έφορος Οδικής Ασφάλειας Τάσος Καραλιάς. Προλόγισε η εξαιρετική δημοσιογράφος Όλια Γκαντανίδου.

Ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούδης παρέλαβε ένα δώρο για τον Γρηγόρη, έναν υπέροχο Σταυρό φιλοτεχνημένο αποκλειστικά για τον Γρηγόρη από καλλιτέχνη που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τη συναυλία διοργάνωσαν οι Ενώσεις Πολιτισμού & Ανάπτυξης (Εν.Π.Αν.) με διοργανωτές τους Ανδρέα Φίκα και Βασίλη Προκοπίου, οι οποίοι ανέλαβαν και την κατάθεση του ποσού των €1.356,00 στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Γρηγόρη.

Η συναυλία με τίτλο «Ένα χαμόγελο για τον Γρηγόρη» της Ζωής Τηγανούρια, ήταν ένα μεγαλειώδες πολυ-Πολιτισμικό και ταυτόχρονα φιλανθρωπικό γεγονός που θα μείνει στη ιστορία της πόλης!

Έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις και με «ένα χαμόγελο… για τον Γρηγόρη».

Του ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει στην καθημερινότητα του.

Photo Credits:

Δημήτρης Αλεξούδης

Κωνσταντίνος Μπίκος

Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social:

Facebook
Twitter
Youtube Official Channel
Instagram
Youtube Fans Channel
Zoe's Official Website

Διαβάστηκε 2006 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.