Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 14:03

Μια Αγρινιώτισσα ανέδειξε το μεγαλείο των Μύλων της Μυκόνου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ολονύκτια προβολή που ανέδειξε το μεγαλείο των Μύλων της Μυκόνου.

Οι Ανεμόμυλοι της Χώρας Μυκόνου, ένα από τα πιο γνωστά κυκλαδίτικα  τοπόσημα, μοιάζουν να πήραν  ζωή μέσα από το έργο Μνήμη της εικαστικού Νάντιας Σκορδοπούλου  χτες βράδυ σε μία ολονύκτια προβολή.

Μία in situ καλλιτεχνική εγκατάσταση, η οποία μεταμόρφωσε  το τοπίο προσωρινά, με τη μέθοδο του 3Dmapping, σε ένα καμβά διανοητικού κόσμου.

Η Νάντια Σκορδοπούλου τόνισε στο Mykonos Voice ότι η τεχνική είναι μοναδική αλλά και το τοπίο των μύλων ανεπανάληπτο για να εκφράσει την τεχνική.

 

Η Μνήμη αντιπαραθέτοντας την ψηφιακή κινούμενη εικόνα μέσα στη φυσική, διερευνά τον μετασχηματισμό του σύγχρονου περιβάλλοντός και την μετατόπισή του από το υλικό στο «άυλο». Μία μετατόπιση αποτέλεσμα της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας που επηρεάζει τόσο το φυσικό – αστικό τοπίο όσο και την ανθρώπινη επικοινωνία και συμπεριφορά.

Οι φωτεινές, έγχρωμες εικόνες των βιντεο-προβολών της εγκατάστασης, δημιουργούν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της απομόνωσης και της απόλυτης συνδεσιμότητας. Ενώ λέξεις – προτάσεις μοιάζουν να ανακτώνται από μία κοινή μνήμη.

Πηγή: mykonosvoice.gr

Διαβάστηκε 1639 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.