Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:48 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 11:16

Εκδήλωση της ΚΝΕ στον Αστακό για τον αθλητισμό με ροκ συναυλία και λαϊκό γλέντι (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ στο λιμάνι του Αστακού τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, ενόψει του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό. Η ομιλία έγινε από την Χαρά Αραπογιάννη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ και στην συνέχεια το πρόγραμμα είχε συναυλία από το ροκ συγκρότημα «The Dying Worms», ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Στην ομιλία της η Χαρά Αραπογιάννη, ανέφερε: «Στόχος της ΚΝΕ είναι οι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνουμε να αποτελέσουν σημείο συνάντησης για όσους βλέπουν ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος: Για έναν αθλητισμό που δεν θα έχει στο επίκεντρο το κέρδος, δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά θα αντιμετωπίζεται σαν ανάγκη και δικαίωμα. Ο δρόμος αυτός, για τη διεκδίκησή ενός διαφορετικού αθλητισμού περνά μέσα από τη σύγκρουση με το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό, που γεννά τη σαπίλα, τη διαφθορά, τις πολιτικές που ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Άραγε, είναι πολυτέλεια να ασχολείσαι με τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό; Είναι υπερβολή να διεκδικεί το κίνημα υποδομές, πρόσβαση για τα παιδιά, τους νέους, τις νέες, αλλά και τις μεγαλύτερες ηλικίες, τα ΑΜΕΑ; Εμείς λέμε «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!» Αυτή πρέπει να είναι η μοναδική σωστή απάντηση.

Γνωρίζουν καλά ότι μέσα από τον Αθλητισμό, μαθαίνει ο άνθρωπος, με βιωματικό τρόπο, να αγωνίζεται, δηλαδή να βάζει στόχους και να τους κατακτά. Ο Αθλητισμός συμβάλλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε και δεν το θέλει να συμβεί η αστική τάξη, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, όλοι όσοι ελέγχουν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας. Γι’ αυτό και προσπαθεί να αλλοιώσει το περιεχόμενο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, εμποτίζοντάς το με τις δικές της αξίες, του ατομισμού, της ιδιοτέλειας, του ανταγωνισμού και του κέρδους. Δε πρέπει να μας ξεγελάνε. Δε τους νοιάζουν τα όνειρα των νέων και οι ανάγκες τους. Κι αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον τρόπο δράσης τους στον χώρο του αθλητισμού.

Η πραγματική εξυγίανση του αθλητισμού απαιτεί τη δημιουργία ενός άλλου οικοδομήματος, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, θα διοικείται και θα ελέγχεται σε τακτική βάση από φίλαθλα και άλλα λαϊκά όργανα, θα αποκλείει κάθε επιχειρηματική δράση και οι πορείες των ομάδων θα καθορίζονται εντός των γηπέδων. Μόνο έτσι θα απαλλαγεί οριστικά ο αθλητισμός από την αρρώστια και τη σαπίλα…»

Επίσης στον χώρο υπήρχε και η έκθεση με τίτλο «Το πρότυπο του αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα» όπου έγιναν οργανωμένες ξεναγήσεις, τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους φίλους.

«Στον Αστακό πρώτη φορά διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση, με την παρουσία των νέων να είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που δείχνει πόσο επίκαιρες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα του αθλητισμού. Ο αγώνας από κοινού, και γι’ αυτό το οξυμένο πρόβλημα, μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να επιτευχθούν πολλά!» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΚΝΕ που κοινοποιήθηκε στον Τοπικό Τύπο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/