Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 16:29

Παγκόσμιο ρεκόρ: Έξι μήνες σήραγγα χωρίς φωτισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φως στην… άκρη του τούνελ

Έξι περίπου μήνες παραμένει χωρίς ηλεκτροφωτισμό η κομβική σήραγγα Αγίου Ηλία στην περιοχή της Σταμνάς! Τον περασμένο Μάρτιο άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια παροχής μέσης τάσης του κτιρίου εξυπηρέτησης της σήραγγας, με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο αυτό αποτέλεσε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια ευκαιρία για να μπει η σήραγγα στο Βιβλίο Γκίνες… γιατί δεν πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον στο Δυτικό Κόσμο σήραγγα που έμεινε χωρίς ηλεκτροφωτισμό για έξι μήνες… Τα αντανακλαστικά των αρμοδίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι… ανύπαρκτα, αφού οι εγκαταστάσεις της σήραγγας και των οδικών συνδέσεων της -τμήμα της Παραϊόνιας οδού- έχουν πέσει κι άλλες φορές στο παρελθόν θύματα βανδάλων…

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν κατάφεραν να δώσουν ούτε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα… Μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιώντας το βανδαλισμό στον εξοπλισμό της σήραγγας είχε κάνει λόγο για “προσωρινή λύση στην αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού το αμέσως επόμενο διάστημα”. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε ποτέ…

Πάντως προ ημερών (29/7) υπογράφτηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση των βλαβών, ενώ μόλις στις 9/8 εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διακήρυξη του διαγωνισμού “Λειτουργία, συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών και παρακολούθηση μέσω συστήματος Scada, των η/μ εγκαταστάσεων στη σήραγγα Αγ. Ηλία Αιτωλικού και των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού επί της Παραϊόνιας επαρχιακής οδού”.

agrinioculture.gr

 

 

Διαβάστηκε 1701 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.