Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 16:38

Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για την πατρίδα μας, με φωτιές σε όλη τη χώρα να ξεσπούν συνεχώς, κυρίως όμως στην Εύβοια, η οποία έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες υλικές ζημιές.
Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, αλλά και να σωθούν, κατά το δυνατόν, οι περιουσίες οι οποίες βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Δυστυχώς, κάηκαν χιλιάδες στρέμματα και υπήρξαν φθορές σε λίγες αγροικίες της Εύβοιας. Αν και νιώθουμε ανακούφιση που οι καταστροφές περιορίστηκαν σε υλικές και μόνο, είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.
Τις επόμενες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες αυτοψίες και θα γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε να στηριχτούν όσοι εκ των συμπολιτών μας επλήγησαν.
Η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και, παρά την εμφάνιση διάσπαρτων μικρών εστιών, η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς οι εθελοντές των πυροφυλακίων, πέτυχαν ώστε αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος.
Η δύσκολη κατάσταση δεν έχει παρέλθει. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να είναι “υποστηρικτικός” για το ξέσπασμα πυρκαγιών και, είναι ευθύνη όλων μας, της πολιτείας πρωτίστως και των πολιτών δευτερευόντως, να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.
Το πυροσβεστικό σώμα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιάς και για τις ενέργειές μας σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποια που έχει ήδη ξεσπάσει.

https://www.fireservice.gr/el/-/h-prostasia-ton-dason-einai-ypothese-olon-mas

Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να συγχαρώ όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος και όλων των υπηρεσιών που συνέβαλαν στην κατάσβεση ή κατέστειλαν την εξάπλωση των εστιών, οι οποίοι τελευταίες μέρες με αυτοθυσία και χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση, έχουν δώσει πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση.


Λιβανός Σπήλιος
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

 

Διαβάστηκε 1253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/