Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 16:00

Τουρισμός: Η υπέρβαση που χρειάζεται ο τόπος μας!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάντα μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο, ξεκινά μια νέα εποχή. Για να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα  χρειάζεται πέραν των άλλων προϋποθέσεων και μια υπέρβαση.


Γράφει ο Χρήστος Μπόνης
Φωτορεπόρτερ
Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας

Η υπέρβαση που χρειάζεται ο τόπος μας είναι μια και μοναδική. Είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Ο τουρισμός θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξει δρόμους για μελλοντικά σχέδια πολλών νέων ανθρώπων, παράλληλα δε θα υπάρξει έστω και σε μικρό ποσοστό μια μείωση της ανεργίας.

Η έλλειψη σχεδιασμού του παρελθόντος οι αποσπασματικές δράσεις και οι μεμονωμένες ενέργειες σε πολλά θέματα που άπτονται του τουρισμού , δεν κατάφεραν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, μάλλον μηδενικά αποτελέσματα υπήρξαν. Επομένως χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός  με όραμα!!!

Οι θετικές επιδόσεις αν έρθουν πρέπει να  είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, προσωπικών επαφών αλλά και σχέσεων εμπιστοσύνης  μεταξύ Δήμου και ιδιωτών.

Ο τουρισμός είναι ο μόνος κλάδος που μπορεί να δώσει μια νέα πνοή, ένα νέο ξεκίνημα στην οικονομική δυσπραγία της περιοχής μας.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική που προσφέρει ο τουρισμός για να εξασφαλίσουμε  πολλαπλασιαστικά οφέλη  για την κοινωνία μας . Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους στον ιδιωτικό τομέα ώστε να μπορέσει να αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο,  προχωρώντας σε εμπορικές και οικονομίες συμφωνίες.

Ο τόπος μας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα .Τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής μπορούν να παρουσιάσουν επενδυτικό ενδιαφέρον . Η περιοχή μας (γενικά) έχει αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται τόπος τουριστικού ενδιαφέροντος  με τη Ιόνια Οδό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου κλπ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούμε να επενδύσουμε στο τουρισμό:

Πρώτον διότι ο κάθε τόπος είναι διαφορετικός  και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών.

Δεύτερον αν ο τουρισμός αναπτυχτεί σωστά μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη αλλά και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τρίτον διότι η ανάπτυξη στον τουρισμό μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά και στην ανάπτυξη πολλών άλλων δραστηριοτήτων σε παρεμφερείς κλάδους όπως γεωργία, αλιεία, εμπόριο  κλπ.

Ο τουρισμός έχει αναδεχθεί σε μείζονα οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Επομένως είναι μια δραστηριότητα που αναπτύσσεται τάχιστα ανεξαρτήτως οικονομικών κρίσεων.

Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω και με δεδομένο του ότι υπάρχουν πολλά είδη τουρισμού στην Ελλάδα, θα  αναφέρω ενδεικτικά μερικά που μπορούν να αναπτυχθούν.

Θρησκευτικός Τουρισμός, Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας, Αγροτουρισμός, αλλά και μακροχρόνια συνεδριακός τουρισμός (με προϋποθέσεις).

Ο Αστακός μαζί με τα υπέροχα δημοτικά διαμερίσματα του μπορεί να γίνει κέντρο αναφοράς, όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, οι δυνατότητες υπάρχουν (εφ όσον τις αξιοποιήσουμε) απομένει διάθεση, δουλειά και πίστη.

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 1598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.