Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 18:29

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η βράβευση των νικητών του 4ου διαγωνισμού ποίησης της βιβλιοθήκης Σπάρτου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 11/8/2019 στο Σπάρτο Αμφιλοχίας η τελετή απονομής βραβείων & επαίνων των διακριθέντων στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. Την τελετή συντόνιζε ο σκηνοθέτης Νώντας Σαρλής.

images 03

images 01

Το καλοσώρισμα του κόσμου έγινε από την κα Νικολέττα Τζουμερκιώτη (φιλόλογο), εκπρόσωπο της βιβλιοθήκης Σπάρτου. Ποιήματα απήγγειλαν ο Κώστας Γεννάτος και η Δήμητρα Γκέκα.

images 18

Από την κριτική επιτροπή μίλησε η κα Μαρία Σταμάτη η οποία αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της αξιολόγησης των πολλών ποιημάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

images 06

Η απαγγελία των ποιημάτων εναλλασόταν με μελοποιημένη ποίηση από γνωστούς συνθέτες και ποιητές που αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την κα Ευγενία Γρέντζελου (τραγούδι, κιθάρα), την κα Μικαέλα Παπαχρυσάνθου (τραγούδι, πιάνο) και τον Κώστα Μανώλη στα κρουστά. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αγρινιώτης συνθέτης Πάνος Μαμασούλας, παίζοντας κρουστά σε δική του σύνθεση. Η έκπληξη της βραδιάς έγινε από τον Νώντα Σαρλή ο οποίος τραγούδησε το ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη «κλείσε τα παράθυρα μην βλέπουν οι γειτόνοι, και την πόρτα σφάλισε και σβήσε το κερί…».

images 09

images 21

Πολύ σημαντική κίνηση ήταν η προβολή βίντεο από παραλίες της περιοχής την ώρα που παιζόταν τα τργούδια.

Ο κος Μάκης Νικολέτος πραγματοποίησε την κλήρωση των λαχνών – συνολικά οκτώ – με δώρα για τους νικητές πίνακες ζωγραφικής από Αιτωλοακαρνάνες καλλιτέχνες.

Τα βραβευθέντα ποιημάτα είναι :

1ο βραβείο, «Απροσδόκητο», Έφη Φλότσιου, Ραφήνα Αττικής
2ο βραβείο, «Οι εποχές της ψυχής» και Άννα Πατρινού, Ζάκυνθος
3ο Βραβείο, «Προθανάτια απόδραση» και Ελένη Μαρθάρη, Καλαμαριά-Θεσσαλονίκης
1ος έπαινος, «Πολυξένη», Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα, Πεντέλη Αττικής
2ος έπαινος, «Μνήμες», Νίκος Οχανές Μικιρδιτσιάν, Ζωγράφου Αττικής
3ος έπαινος, «Ιερός λόχος», Δημήτρης-Λέων Παπαδόπουλος, Πετρούπολη Αττικής
4ος έπαινος, «Δεν κοινωνούμε σήμερα», Μαρία Μίτλετον, Πάφος Κύπρος
5ος έπαινος, «Ήταν εδώ», Κορίνα Κουκουράκη, Κορυδαλλός Πειραιάς

To AgrinioBestOf.gr παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τους οργανωτές για τους αναγνώστες μας.

images 25

Ο Νώντας Σαρλής (Σκηνοθέτης και συντονιστής της εκδήλωσης) δήλωσε: «Είναι ο 4ος δαγωνισμός ποίησης που οργανώνει η βιβλιοθήκη Σπάρτου και το αποτέλεσμα μπορώ να πω είναι εντυπωσιακό. Πολλές οι συμμετοχές, πολύ αξιόλογα τα ποιήματα και πάρα πολύ όμορφη βραδιά. Με δροσιά μετά από αρκετές μέρες καύσωνα, με ένα υπέροχο φεγγάρι, με την συντροφιά πολύ αγαπημένων φίλων, του Κώστα Γεννάτου, της Δήμητρας Γκέκα, της Ευγενίας Γρέντζελου της Μικαέλας Παπαχρυσάνθου και του Κώστα Μανώλη και με πάρα πολύ ζεστή και ουσιαστική συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου.»

images 26

Ο Κώστας Γεννάτος συμμετείχε με απαγγελία ποιημάτων και μας δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και σε αυτόν τον διαγωνισμό να απαγγέλω ποιήματα. Είμαι χαρούμενος διότι η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και νομίζω ότι γίνονται τα σωστά βήματα πάνω στην ποίηση. Σιγά σιγά ο κόσμος μαθαίνει την ποίηση, έρχεται κοντά μας, αγαπάει την ποίηση, συμμετέχει , γράφει, στέλνει ποιήματα και νομίζω ότι η αποψινή βραδιά με τα τραγούδια τα μελοποιημένα ήταν πολύ όμορφη. Σε αυτό συντέλεσαν οι ερμηνείες των δυο καλλιτέχνιδων που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους. Αν και αρχικά είχα πεί ότι η ποίηση είναι για λίγους, τελικά βλέπω ότι κάνουμε βήματα μπροστά, ο κόσμος ανταποκρίνεται στην ποίηση, κάθε χρόνο ανεβαίνουμε σκαλί το σκαλί και φθάνουμε σε ένα επίπεδο καλό και στον σωστό δρόμο.»

images 30

Η Δήμητρα Γκέκα συμμετείχε με απαγγελία ποιημάτων και μας δήλωσε: « Η βραδιά ήταν πάρα πολύ ωραία, χαρήκαμε που ήρθε πάρα πολύς κόσμος να μας ακούσει και αυτό που θα πω για τα ποιήματα είναι ότι είναι η 2η φορά που απαγγέλω και κάθε φορά βλέπω και περισσότερη προσέλευση κόσμου και η διαφορά στα ποιήματα που συμμετέχουν είναι εμφανής. Κάθε χρόνο αλλάζει το ύφος των ποιημάτων. Το είδος που διάβασα ήταν περισσότερο ερωτικό, αλλά όλη η θεματολογία ήταν ενδιαφέρουσα.»

images 32

Ο Ορφέας Σπαρτιώτης (Μάκης Νικολέττος) μέλος της Βιβλιοθήκης Σπάρτου, μας δήλωσε: «Η βιβλιοθήκη Σπάρτου οργάνωσε για 4η φορά διαγωνισμό ποίησης. Σήμερα είχαμε την τελετή απονομής βραβείων για τους βραβευθέντες και διακριθέντες. Τρία Βραβεία και πέντε έπαινοι. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια. Είχαμε μεγάλη προσέλευση. Τα παιδιά της ορχήστρας έδωσαν ένα διφορεικό τόνο στην εκδήλωση και περάσαμε πολύ όμορφα. Στον ίδιο διαγωνιοσμό τον 4ο προς το τέλος της χρονιάς θα γίνει μια έκδοση της Ανθολογίας όπου θα υπάρχουν τα ποιήματα των πενήντα πρώτων του διαγωνισμού η οποία θα παρουσιαστεί στην Αθήνα»

images 20

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5365 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033