Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 18:04

Θανάσης Παπαθανάσης: Τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τον νέο τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακα τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς να ταλαιπωρούνται με τεράστια αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ , μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, Θανάσης Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό One αναφέρθηκε στην απλοποίηση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι έτσι σταματά η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

«Μπαίνει τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και όχι στα δικά μας ιδιωτικά φαρμακεία. Η πραγματικότητα είναι η εξής: Περίπου 80.000 ασθενείς χρειάζονται αυτά τα φάρμακα και περίπου 4.500 από αυτούς είναι ανασφάλιστοι. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπορούν να πάρουν αξιοπρεπώς το φάρμακο στο σπίτι τους. Μιλάμε για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, μιλάμε για ασθενείς καρκινοπαθείς, μιλάμε για ασθένειες όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και μιλάμε για ταλαιπωρίες τεράστιες όπου και εμείς έχουμε δεχθεί καταγγελίες αλλά δεν μπορούσαμε μέχρι σήμερα που αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο με πρωτοβουλία της νέα κυβέρνησης να παρέμβουμε.

Ερχόταν κάποιος άρρωστος από μια ακριτική περιοχή στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που βρίσκεται στον Ταύρο, δεν μπορούσε πολλές φορές, παρότι περίμενε στην ουρά του, όταν έφτανε η ώρα του, να εξυπηρετηθεί γιατί μπορεί το φάρμακο καν να μην υπήρχε και να έπρεπε να επιστρέψει, να γυρίσει στο νησί και να ξαναγυρίσει να πάρει το φάρμακο του. Όλα αυτά με την νομοθετική ρύθμιση που παίρνει η κυβέρνηση αλλάζουν.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν κάποια φάρμακα τα οποία πήγαιναν με επιβάρυνση του κούριερ στους ασθενείς στα σπίτια. Αυτό που είναι η επανάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι δίνεται η δυνατότητα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία πια οι ασφαλισμένοι να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους.

Γιαυτά τα φάρμακα, για αυτές τις ειδικές παθήσεις και εμείς οι φαρμακοποιοί μπαίνουμε μπροστά, προτάσσοντας τον επιστημονικό μας ρόλο. Μας έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση μια πιλοτική έναρξη αυτής της διαδικασίας ,που θα κριθεί από υπουργικές αποφάσεις στην οποία ο φαρμακοποιός στην πραγματικότητα, θα δίνει την παροχή αυτής της υπηρεσίας δωρεάν. Σε τίποτα δεν έχει να επιβαρυνθεί ο ασθενής, θα συνεχίσει να παίρνει δωρεάν το φάρμακο του χωρίς καμία επιβάρυνση. Υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις. Με την παρέμβαση του ιδιωτικού φαρμακείου θα είναι πολύ πιο γρήγορη η δυνατότητα των ασθενών να παίρνουν το φάρμακο τους. Εάν πάμε στο σύστημα που λειτουργούμε εμείς στα ιδιωτικά φαρμακεία μιλάμε για 1-2 ημέρες από 1-2 εβδομάδες που περίμεναν».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1838 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/