Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 12:47

«Οχι» της Νίκης Κεραμέως για τη Νομική – Τι είπε στη Βουλή – Οριστικό τέλος στη διεκδίκηση – Ενα ραντεβού που δεν έγινε ποτέ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οριστικό τέλος βάζει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της λειτουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο!

Η εισήγηση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χθες, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», ήταν ενδεικτική των προειλημμένων αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως υπογράμμισε στην εισήγησή της : «Άρθρο 65.  Προβλέπει την άρση της πρόβλεψης για την ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα και αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες, τις οποίες θα δημιουργούσε η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού και μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, υπό το πρίσμα της έναρξης της ένταξής της στο συνολικό ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Με τη ρύθμιση αυτή αποφεύγεται η πρόκληση νέων προβλημάτων που θα επέτειναν την αναντιστοιχία μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας».

Το ραντεβού που δεν έγινε!

Σημειώνεται ότι μετά την σύσκεψη φορέων στην Πάτρα, που συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε αποσταλεί τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στην υπουργό Παιδείας επιστολή, στα τέλη Ιουλίου, όπου και ζητείτο άμεσα συνάντηση για να εκθέσουν οι φορείς της πόλης τις απόψεις τους για την αναγκαιότητα λειτουργίας Νομικής Σχολής. Ένα ραντεβού που δεν έγινε ποτέ!

Εξάλλου, η κ. Κεραμέως είχε προϊδεάσει για τις αποφάσεις της όταν και προ ημερών μίλησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Περιφερειακό Συμβούλιο: Συζητά κατασκευή κτιρίου Νομικής

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση την Τετάρτη 7 Αυγούστου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας  προκειμένου ένα από τα θέματα που θα συζητήσει είναι της ίδρυσης Νομικής Σχολής Πατρών, καθώς τίθεται προς έγκριση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη – Κατασκευή Κτιρίου Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος όπως έχει αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας είναι να μην χαθεί το έργο , καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια.

tempo24.news

Διαβάστηκε 1284 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/