Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 22:10

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 110 - Ιουλίου - Αυγούστου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 110 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Ιούλιο-Αύγουστο 2019. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | Ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία!

Μετά την επιτυχημένη υλοποίηση δύο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων cross country ορεινής ποδηλασίας ενός Βαλκανικού Πρωταθλήματος cross country και τριών Διεθνών αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI, περιφερειακά του κά-στρου της Ναυπάκτου, συνεχίζουμε τη προσπάθειά μας με συνέπεια, για την προ-βολή της περιοχής της Ναυπακτίας ως κατάλληλος τόπος εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού με επίκεντρο την ορεινή ποδηλασία. Ενώσαμε και πάλι τις δυνάμεις μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ,η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο φορέας μας «Πράσινο+Μπλε», αυτή τη φορά αναδεικνύοντας την πανέμορφη ορεινή Ναυπα-κτία και τη Δημοτική κοινότητα Αποδοτίας. Υλοποιούμε για 9η χρονιά τους Ποδηλατικούς αγώνες στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας μαζί με το κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας μαρα-θωνίου αντοχής 80κμ , το XC Marathon mtb 2019. Αγώνες υψηλού επιπέδου στους οποίους παίρνουν μέρος λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας καθώς και κορυφαίοι σκληροί ποδηλάτες με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό τους. Ευχαριστούμε θερμά φορείς, χορηγούς, εθελοντές και συνεργάτες πoυ στήρι-ζουν την προσπάθεια. Πιο πολύ ευχαριστούμε τους αθλητές, αγωνιζόμενους και επισκέπτες που μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους.

Σας περιμένουμε στις 24 & 25 Αυγούστου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

Να είστε καλά,

Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης
 

OIKOδράσεις | 9οι Ποδηλατικοί αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας

Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού και πα-ράλληλα επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής και τη φύση. Πα-ράλληλα διευρύνει την τουριστική περίοδο ενισχύοντας οικονομικά την τοπική αγορά.

OIKOδράσεις | AHEPA CUP 2019 - Beach Volleyball

Ένα υπέροχο αθλητικό διήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Ιου-λίου με τον τελικό του “AHEPA CUP 2019” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο με εντυπωσιακές στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις για αθλητές και θεατές.

OIKOθέμα | Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η έκθεση «ΧΟΥΣ»

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η έκ-θεση «ΧΟΥΣ» του εικαστικού Βαγγέλη Ρήνα, στο Φετιχιέ τζαμί στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Ζωγράφος αλλά και γλύπτης, πετυχημένος και στους δύο αυτούς τρόπους έκφρα-σης, ο Ρήνας διακρίνεται για την εφευρετικότητα, την εργατικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.

ΟΙΚΟθέμα | Street Art & Graffiti Bike

Παρόλο που η κοινή εικόνα του γκράφιτι είναι ένα στυλιστικό σύμ-βολο ή μια φράση ψεκασμένη σε έναν τοίχο από ένα μέλος μιας συμμορίας δρόμου, κάποια γκράφιτι είναι έργα τέχνης. Το γκράφιτι μπορεί να γίνει αντιληπτό ως αντικοινωνική συμπεριφορά που εκτελείται προκειμένου να αποκτήσει την προσοχή ή ως μορφή αναζήτησης συγκίνησης, αλλά μπορεί επίσης να γίνει κατανοητή ως εκφραστική μορφή τέχνης.

OIKOπροορισμοί | ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ Η ιερή κιβωτός της Ναυπακτίας

Ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Ορεινής Nαυπακτίας, χτισμένη σε ύψος 1.000 μέτρων, απέχει 68 χιλι-όμετρα από τη Ναύπακτο. Απέναντι της υψώνονται οι ορεινοί όγκοι της Tσεκούρας και της Παναγιάς, ένα σύμπλεγμα πολυδαίδαλο με τραχείς βράχους και δασωμένες ρεματιές, ένα τοπίο πραγματικά υποβλητικό.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

Διαβάστηκε 1225 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 22:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.