logo small for menu

 • Simple Item 1
 • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Παρασκευή, 13η Δεκεμβρίου 2019, 5:36 μμ
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 17:59

Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ: Πρόσκληση για επενδυτικά σχέδια ιδιωτικού χαρακτήρα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19: Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων του ΠΑΑ 2014-2020 CLLD/LEADER

Η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19: Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων του ΠΑΑ 2014-2020 CLLD/LEADER, έχει δημοσιεύσει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για επενδυτικά σχέδια ιδιωτικού χαρακτήρα. Περιοχή εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματός είναι:

 • ο Δήμος Ναυπακτίας
 • ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και
 • η Δημοτική Κοινότητα Αστακού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις που εξειδικεύονται σε οκτώ υποδράσεις.

Συγκεκριμένα:

 • Η δράση 19.2.2 με τίτλο: «Ανάπτυξη / βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχή εφαρμογής σε εξειδικευμένους τομείς, περιοχές ή δικαιούχους», περιλαμβάνει τις υποδράσεις:
 1. Υποδράση 19.2.2.2: «Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 000,00 €
 2. Υποδράση 19.2.2.3: «Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη000,00 €
 3. Υποδράση 19.2.2.4: «Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 000,00 €
 4. Υποδράση 19.2.2.5: «Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα, κλπ) με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 500,00 €.
 • Η δράση 19.2.3 με τίτλο: «Οριζόντια ενίσχυση στην ανάπτυξη / βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχή εφαρμογής», περιλαμβάνει τις εξής υποδράσεις:
 1. Υποδράση 19.2.3.1: «Οριζόντια εφαρμογή μεταποίησης, εμπορίας και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 000.000,00 €
 2. Υποδράση 19.2.3.3: «Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 000,00 €
 3. Υποδράση 19.2.3.4: «Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 500,00 €
 4. Υποδράση 19.2.3.5: «Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα, κλπ) με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής», με δημοσία δαπάνη 000,00 €.

Δικαιούχοι μπορούν να είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για τις υποδράσεις  της δράσης 19.2.3 ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε αίτησης στήριξης δεν μπορεί να υπερβεί τις 600.000€ για πράξεις που αφορούν σε υποδομές ή / και εξοπλισμό και τις 100.000€ για άυλες πράξεις. Για τις υποδράσεις της δράσης 19.2.2, που υπάγονται σε καθεστώς Deminimis, η μέγιστη δημόσια δαπάνη δύναται να ανέλθει σε 200.000€ την τελευταία τριετία (2017-2019).

Η ένταση της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται από 50% έως 65%, ανάλογα με το καθεστώς ενίσχυσης, την φύση και το μέγεθος του δυνητικού δικαιούχου.

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο www.ependyseis.gr  και σε φυσικό φάκελο στην Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α

Η Τοπική Ανάπτυξη µε Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ /CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, είναι µια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, µε τη συμμετοχή εταίρων σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

Οι υποδράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα έχουν ως στόχο την ενίσχυση την επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μέσω της ενίσχυσης επενδύσεων στην μεταποίηση, στην τυποποίηση, στην βιοτεχνία, στην τουριστική ανάπτυξη και στις οικοτεχνίες.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις προκηρυσσόμενες δράσεις και υποδράσεις του Τοπικού Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ομάδας Τοπικής Δράσης:

ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

(ΚΟΜΒΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ)

ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Τηλ: 26340 29926 – 26340 38110

http://www.aitoliki.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sinidisi,gr

Διαβάστηκε 274 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

KARAMELITSA BANNER 350X466

one happy coffee

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

amvrakia hotel banner

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

fit ems gym

dimitra greka

manikas

prosfigas

6p banner

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας
Πολυμέσα, Παρουσιάσεις
 • 1