Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 10:04

AO Aγρινίου: Η πορεία ως την Α2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Α.Ο Αγρινίου γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα ανεβεί στην Α2 κατηγορια και το Basket247 αναλύει τη πορεία της ομάδας που ανήκει στη πόλη.

Είναι πλέον γεγονός πως έπειτα από 7 χρόνια εντατικής προσπάθειας, κούρασης, επιμονής και υπομονής από τους ανθρώπους της ομάδας, ο ΑΟ Αγρινίου γράφει ιστορία καθώς θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Α2.

Τα πράγματα στον ΑΟΑ δεν ήταν εύκολα ή μάλλον… δεν ήταν καθόλου εύκολα. Χρειάστηκαν πολλά χρήματα για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που είναι. Όλοι όσοι περάσανε από την διοίκηση της ομάδας κατέβαλλαν αμέτρητες προσπάθειες ώστε να μην λείψει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια από παίκτες και προπονητές.

Η αρχή έγινε το 2012, όταν η ομάδα με τον Γιάννη Διαμαντάκο, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα του Αγρινίου ανέβηκε από την Α’ΕΣΚΑΒΔΕ αήττητη και τα όνειρα άρχισαν να μεγαλώνουν. Εκεί όμως, ο Έλληνας τεχνικός έφυγε από την ομάδα αλλά όχι για πολύ, καθώς έπειτα από 3 αγώνες επέστρεψε στον πάγκο του ΑΟΑ, διαδεχόμενος τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς όπου και συνέχισε για μια διετία.

Τα πρώτα δυο χρόνια στη Γ’ Εθνική το Αγρίνιο είχε καταταγεί στον όμιλο του νότου. Η μεγάλη αλλαγή γίνεται το 2013-14. Μετά από ανακατατάξεις γεωγραφικές, οι Αγρινιώτες πέρασαν στον βορρά, όμως παρόλο που τα έξοδα αυξήθηκαν δεν τα παράτησαν. Αντιθέτως, ο κόουτς Διαμαντάκος που ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της προετοιμασίας διαδεχόμενος τον Θόδωρο Σταυροθανάση έχτισε μια ομάδα με… ταλέντο και εμπειρία, με παίκτες όπως ο Γκόβας και ο Γεωργούλας τους οποίους πλαισίωναν οι Τσατάλας, Μακρής, Μήτσου και άλλα παιδιά. Έκαναν διαδοχικές νίκες και καταπληκτικό δεύτερο γύρο και έφτασαν να διεκδικήσουν την άνοδο στην Β΄Εθνική μέσω μπαράζ .Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το πρωτάθλημα ήταν ένα από τα καλύτερα της Γ΄Εθνικής μιας και υπήρχαν ομάδες όπως η Καστοριά, η ΑΕΛ και ο Αστακός. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Α.Ο.Α ήταν η μοναδική ομάδα που νίκησε την ΑΕΛάρισας σε εκείνο το πρωτάθλημα.

Στα μπαράζ ο ΑΟΑ κέρδισε 20-0, δηλαδή άνευ αγώνος καθώς ο Ορφέας Σκοπού Σερρών δεν κατέβηκε. Τα όνειρα γιγαντώνονταν. Εκείνο όμως το καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο και τα πρώτα σύννεφα άρχιζαν να φαίνονται. Ο κόουτς Διαμαντάκος δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από την Ρουμανία όπου είχε πολύ καλό όνομα και αποχώρησε και τη θέση του πήρε για τα επόμενα δυόμισι χρόνια ο Χρήστος Μυριούνης.

Στα μισά της περσινής σεζόν οι πρόεδροι του συλλόγου (Ντινος Τσιαμάκης- Περικλής Γερμανός) έφεραν πίσω τον γνώριμό τους Γιάννη Διαμαντάκο και αυτή τη φορά στην ουσία του παρέδωσαν τα «κλειδιά» της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε το ρόστερ που ήθελε, πρωταγωνίστησε στη Β’Εθνική όπου μαζί με το Ανατόλια κοντραρίστηκαν στις πρώτες θέσεις, όμως στο τέλος Ο Α.Ο.Α έχασε την δεύτερη θέση στο τελευταίο δευτερόλεπτο στο ματς με το Ανατόλια και την απευθείας άνοδο. Παρόλο αυτά, ο ΑΟΑ δεν πτοήθηκε. Πήγε στα μπαράζ να κοντραριστεί με τον Τρίτων αλλά ηττήθηκε.

Όμως, έστω και με ήττα… οι κόποι όλων αυτών των χρόνων δικαιώθηκαν. Χάρη στις ανακατατάξεις Ο Α.Ο. παρέλαβε την πρόσκληση και ενώ είχε αρχίσει ήδη να χτίζεται το ρόστερ , απάντησε θετικά και έτσι μέσα από «μάχες» κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα τρελό όνειρο. Όλα αυτά βέβαια οφείλονται σε πολλούς ανθρώπους που χρόνια τώρα δίνουν χρόνο και χρήμα σε αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό άλλωστε ο ΑΟΑ είναι μια ομάδα που δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα και έχει υγεία. Κάτι που λείπει από πολλές ομάδες στην Ελλάδα…και που θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά. Αυτό είναι άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας σε αυτόν τον σύλλογο. Ότι συμφωνηθεί είναι ΝΟΜΟΣ και τηρείτε. Το ΔΑΚ Αγρινίου ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες στιγμές.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας αν αναλογιστεί ότι τελευταία φορά που βρέθηκε να διεκδικεί άνοδο στην Α Κατηγορία από την Β ήταν η Γ.Ε. Αγρινίου πριν από 40 χρόνια. Άλλα μεγέθη όμως και άλλες εποχές. Γιατί εδώ ο Α.Ο.Α κατάπιε τις κατηγορίες και έφτασε εκεί που κανείς όχι δεν φανταζόταν αλλά δεν τολμούσε να ψελλίσει την λέξη. Το μπάσκετ του Αγρινίου στην Α2 μέσω του Α.Ο. Αγρινίου. Διοίκηση-παίκτες –τεχνική ηγεσία θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Το ίδιο και ο κόσμος που όλα αυτά τα χρόνια γεμίζει κάθε Κυριακή το γήπεδο. Τα υπόλοιπα από τον Αύγουστο στο παρκέ όταν η ομάδα θα αρχίσει την προετοιμασία της.

Μιχάλης Σταμουλάκης Γιάννης Λέκος basket247.gr

Διαβάστηκε 380 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.