Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 10:20

Ναύπακτος: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των παιδιών στις "Παιχνιδοϊστορίες"!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το παιχνίδι συνάντησε την ιστορία στη Δυτική Πύλη του Κάστρου της Ναυπάκτου!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των παιδιών στις «Παιχνιδοϊστορίες»

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η φετινή συμμετοχή των παιδιών στις «Παιχνιδοϊστορίες» που για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Πύλη του Κάστρου της Ναυπάκτου σε συνδιοργάνωση της Σβούρας και των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδος.

Πρόκειται για την τριήμερη παιδική γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, παρακολουθούν θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και μικρές συναυλίες.

Ειδικότερα, για τη φετινή διοργάνωση είχαν οριστεί τρεις θεματικές ενότητες ανά ημέρα και συγκεκριμένα οι «Πράσινες Παιχνιδοϊστορίες», το «Πικ Νικ στο Κάστρο» και ο «Κρυμμένος Θησαυρός».  Οι επιχειρήσεις της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και συμμετείχαν στην παιδική γιορτή, είχαν οργανώσει αντίστοιχες θεματικές δράσεις στα επιμέρους εργαστήριά τους με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.  Ιδιαίτερες στιγμές των «Παιχνιδοϊστοριών» ήταν τα μουσικά διαλείμματα και τα θεατρικά δρώμενα, καθώς επίσης και η παράσταση κουκλοθεάτρου στον Κήπο Μπότσαρη και Καραγκιόζη στα Σκαλάκια του Αγίου Δημητρίου στο Στενοπάζαρο.

Α. Κάντζου: «Όλοι μαζί δημιουργήσαμε αναμνήσεις καλοκαιριού!»

«Αυτό που συνέβη αυτές τις τρεις ημέρες ήταν μαγικό.  Θα έδινα τα πάντα για να το ξαναζήσω.  Πάνω από 700 παιδιά πέρασαν από το Φεστιβάλ «Παιχνιδοϊστορίες»!  Τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια, χόρεψαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν παραστάσεις, ανακάλυψαν καινούργιες γειτονιές, έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους. Τα γέλια τους ακόμη ηχούν στα αυτιά μας. 

Όλοι μαζί, εδώ στην Ναύπακτο, δημιουργήσαμε αναμνήσεις καλοκαιριού και είμαστε χαρούμενοι για αυτό!  Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!  Εις το επανιδείν… έτσι όλοι μαζί!  Γιατί το «μαζί» είναι που μετράει!», μας μετέφερε η Άντζυ Κάντζου (Σβούρα).

Γ.Κοτρώνης: «Η Δυτική Πύλη μετατράπηκε σε τόπο μαγικό και παραμυθένιο»

Ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, Γιώργος Κοτρώνης σχολίασε από την πλευρά του πως «Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.  Και φέτος, το παιχνίδι συνάντησε την ιστορία στη Δυτική Πύλη του Κάστρου μας, που μετατράπηκε σε τόπο μαγικό και παραμυθένιο τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους γονείς.

Επιπλέον, και σε αυτό θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, με τη βοήθεια των επιχειρήσεων της πόλης μας που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, καταφέραμε να περάσουμε και κάποια πολύ σημαντικά μηνύματα στα παιδιά μέσα από στοχευμένες δράσεις.  Μεταξύ αυτών ήταν το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του πλανήτη μας.  Θεωρώ λοιπόν, ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να επενδύσει σε διοργανώσεις μέσα από τις οποίες καλλιεργείται η κουλτούρα και ο πολιτισμός των πολιτών του αύριο.  Εμείς ως Εκπαιδευτήρια Πάνου επιθυμούμε όχι μόνο να οργανώνουμε, αλλά και να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που αποτελούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

Τέλος, εύχομαι την επόμενη χρονιά να είμαστε ακόμη καλύτεροι με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για τα παιδιά!».

Σημαντική η συμβολή εθελοντών και χορηγών

Οι «Παιχνιδοϊστορίες» δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμβολή των εθελοντών και των χορηγών.  Πολύτιμη υπήρξε η στήριξη των μεγάλων χορηγών Γέφυρα ΑΕ, Πλαστικά Κοτρώνης και της ορθοδοντικού Γ.Κωταντούλα, αλλά και των χορηγών Siba Sports, Taste, Κέντρο Λογοθεραπείας Ρούλα Κονιστή, Carousel, Το Γλυκό, Αρτόπολις, e-Prisma, Χαρτί και Καλαμάρι, Ναυπακτιακόν Nouveau, Amaryllis, Δημήτριος Ιωάννου, Hyundai-Αφοί Παπαχρήστου, Andrea Gelato και Ευ-Οίνος.

Photos: Δημήτριος Ιωάννου

 

Διαβάστηκε 425 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.