Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 17:05

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Στο ΟΣΔΕ της νέας εποχής…ο βασιλιάς είναι γυμνός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο ερώτημα «πίσω ή μπροστά», η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η προφανής: το ΟΣΔΕ να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του, στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλαδή, μακριά από μεσάζοντες και αεριτζήδες. Και να πάει μπροστά, ως μια απολύτως διαφανής διαδικασία, που θα χτίζει τη νέα σχέση παραγωγού – πολιτείας.

Είναι αλήθεια ότι πολύ μελάνη χύθηκε τα τελευταία χρόνια γύρω από το ΟΣΔΕ …και τα τρωκτικά του.  Στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρούμε ότι ήγγικεν επιτέλους η ώρα για την πραγματική απελευθέρωση του έργου, των ΚΥΔ, των εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτά, των χιλιάδων παραγωγών, αλλά και του ίδιου του Οργανισμού Πληρωμών. Κατ’ επέκτασιν και του υπουργείου, τις ίδιας της πολιτείας.

Και δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τεχνάσματα εντυπωσιασμού, για να εξηγήσουμε το αυτονόητο: Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ αφορούν τον παραγωγό και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο παραγωγός, που σφάλλουν λάθος τεράστιο όσοι τον υποτιμούν και τον προσβάλουν θεωρώντας τον ανόητο, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το συμφέρον του και πως θα το διασφαλίσει, επιλεγεί στον ελεύθερο ανταγωνισμό το ΚΥΔ για την τεχνική υποστήριξη που ενδεχομένως έχει ανάγκη ή την on line λύση. Και ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποδέχεται, καταχωρεί, επεξεργάζεται, ελέγχει τις δηλώσεις και κάνει όσα χρειάζεται να γίνουν, ώστε να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Μεσάζοντες, δήθεν «συντονιστές», ιδιώτες που θησαυρίζουν αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δεν χρειάζονται. Δεν έχουν καμία θέση στο έργο, κανένα ρόλο. Και εμείς, στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, το αποδείξαμε. Και δικαιωθήκαμε τόσο στις συνειδήσεις των χιλιάδων παραγωγών που μας άκουσαν και μας ακολούθησαν όσο και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν εκεί καταφύγαμε.

Αναμένουμε, λοιπόν, η «επιστροφή στην κανονικότητα» και στην κοινή λογική, που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση, να βρει πεδίο όχι απλά εφαρμογής αλλά θριάμβου στο ΟΣΔΕ.

Άμεσα. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν σαφώς τοποθετηθεί, εξηγώντας ότι δεν έχουν ανάγκη από μεσάζοντες για να κάνουν τη δουλειά τους. Μην ξεχνάμε ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν σήμερα «ακυρώσει» τον Οργανισμό, φθάνοντας ακόμη και στο σημείο να κρατάνε στα υπόγειά τους τις περισσότερες από εξακόσιες χιλιάδες αιτήσεις των παραγωγών, οι οποίες έχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Προσωπικά δεδομένα που τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, είτε για προς άγρα πελατών, όπως έκαναν με τα περιβόητα «βιολογικά sms», όταν ενημέρωναν με ακρίβεια δεκαδικού για τα δικαιούμενα ποσά, είτε «υποστηρίζοντας» με αυτά τα φιλικά τους ΚΥΔ και υπονομεύοντας όσα αρνούνται να χρυσοπληρώσουν εικονικές υπηρεσίες που δεν ζήτησαν, δεν χρειάζονται και ποτέ δεν έχουν λάβει.

Θέσαμε τα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών ερωτήματα πρόσφατα, όταν αποκαλύψαμε ότι το Ολοκληρωμένο Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει κενό.

Όπως κενού περιεχομένου παραμένουν και οι ανέξοδες για τον ίδιο, αλλά απίστευτα κοστοβόρες για τον παραγωγό, διακηρύξεις του «μηχανογράφου», που επιχειρεί τώρα διασφαλίσει τη χρηματοροή των εκατομμυρίων προς τις εταιρείες του και για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι την τεχνογνωσία την έχουν τα ΚΥΔ και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Ας γίνει σαφές ότι το κόστος μειώθηκε, όχι γιατί αποφάσισαν τα μεγάλα και ξένα προς το χώρο συμφέροντα να μειώσουν τα κέρδη τους, τα οποία, αντίθετα, τα πολλαπλασίασαν εκτινάσσοντάς τα σε απίστευτα μεγάλα μεγέθη, αλλά επειδή από το μονοπώλιο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ περάσαμε στον ελεύθερο ανταγωνισμό, τον οποίο νοθεύει η προαναφερθείσα εταιρεία, ούσα και «συντονιστής» και ΚΥΔ.

Και θα μειωθεί το κόστος έτι περαιτέρω, όταν δεν θα υπάρχουν καν οι μεσάζοντες.

Αδιανόητες καταστάσεις, βέβαια, από αυτές που συνηθίζουμε να λέμε ότι «μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν». Και που πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουν να συμβαίνουν.

Όσο για τα υψηλά ποσοστά πληρωμής και τα μεγάλα επιτεύγματα, αναμένουμε πληροφόρηση για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, για την Εξισωτική Αποζημίωση, για τα από ετών απλήρωτα Μέτρα και Δράσεις του ΠΑΑ… Ωστόσο, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τη δουλειά και τον κόπο των εκατοντάδων εργαζομένων όπως και την υποδομή του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Ζητάμε, όμως, από την πολιτική ηγεσία να απαντήσει ξεκάθαρα αν αυτή προτίθεται να «χαρίσει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη «μηχανοπαρέα», επιτρέποντας να συνεχιστεί μια κατάσταση απόλυτης θεσμικής παρακμής (…και όχι μόνο) ή αν θα βάλει επιτέλους μια τάξη, δίνοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ τον πραγματικό του ρόλο και απαλλάσσοντας τους παραγωγούς και τα ΚΥΔ από εκείνους που απομυζούν τον κόπο τους.

Τέλος, απευθυνόμαστε για μια ακόμη φορά στους παραγωγούς της χώρας και στο σύνολο των ΚΥΔ, για να τους καλέσουμε επίσης να δουν τα προφανή: οι εκβιασμοί, τα ψέματα, η τρομοκράτηση, η απίστευτη προπαγάνδα, ο ποικιλότροπος εκμαυλισμός συνειδήσεων, αλλά και τα λαμπερά πυροτεχνήματα, οι τεράστιες πομφόλυγες, τα κάθε λογής μεγαλεία που διατυμπανίζουν, ξοδεύοντας αφειδώς χρήμα, από αυτό που στερούν απ’ τον παραγωγό, …δεν έφερε και δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Διότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

 

Διαβάστηκε 794 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.