Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 16:46

Σπήλιος Λιβανός: Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε τρία θεμελιώδη πολιτικά συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από το φορολογικό  νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Σπήλιος Λιβανός  επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει και γρηγορότερα αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. 

Μιλώντας στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας  τόνισε πως ο Έλληνας πολίτης αντί του 2020 όπως είχε εξαγγελθεί προεκλογικά, θα δει την μείωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ήδη από τον Αύγουστο του 2019,  δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα.  

«Ο απόλυτος σεβασμός στον πολίτη λοιπόν.  Αλλά και η μεγάλη διαφορά μας: Άλλοι υπόσχονται λίγα και μετρημένα,

και τελικά κάνουν ακόμα περισσότερα,

ενώ άλλοι υπόσχονται στους πάντες τα πάντα,μεταξύ των οποίων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,  και μετά ανακαλύπτουν ότι έχουν  «αυταπάτες» είπε ο κ. Λιβανός επισημαίνοντας, πως ο σεβασμός προς τον πολίτη φαίνεται και από την ετοιμότητα της κυβέρνησης να νομοθετήσει σε χρόνο-ρεκόρ.
Όπως είπε  αυτό αποδεικνύει πως  η Νέα Δημοκρατία δεν έβλεπε την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά προετοιμαζόταν κυρίως με σοβαρότητα και μεθοδικότητα  για την επόμενη μέρα.

«Ο Πρωθυπουργός  δεν επέλεγε μόνο τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό,

αλλά προχωρούσε και στην λεπτομερή επεξεργασία  του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας» δήλωσε χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως απόδειξη.

Το δεύτερο θεμελιώδες  πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από το νομοσχέδιο είναι σύμφωνα με τον κ. Λιβανό το ότι

η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις.  Και αυτό γιατί όπως είπε «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανακουφίζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού,

καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων  θα δουν μείωση στα εκκαθαριστικά τους».
Μάλιστα επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακούφιση κυρίως των μη προνομιούχων, «αυτούς τους οποίους στα λόγια υποστήριζε αλλά στην πράξη αμέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε η μεγάλη, πραγματικά λαϊκή παράταξη!

Με βασικούς άξονες της πολιτικής μας την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη για όλους. 

Σε αντίθεση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,που με ταξικό πρόσημο,επιμένει να θέλει να αποκλείσει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας» είπε ο κ. Λιβανός κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως «χτύπησε στοχευμένα, μεθοδικά και αλύπητα τη μεσαία τάξη,εκτοξεύοντας άμεσους και έμμεσους φόρους,και επιβάλλοντας παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 46% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε σχέση με το 2014,

ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε πάνω από 104 δις ευρώ.»

Το τρίτο πολιτικό συμπέρασμα, σύμφωνα με τον κ.  Λιβανό είναι ότι η ΝΔ  έχει  μια θεμελιώδη ιδεολογική διαφορά από τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Στη μεγάλη, φιλελεύθερη παράταξη πιστεύουμε στην δύναμη και την ιδεολογία της ανάπτυξης,

πέρα από αριστερές ή δεξιές ιδεοληψίες.

Αυτό το πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα είναι ένα καθαρά αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Πιστεύουμε, και εφαρμόζουμε,ότι ο όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται στην οικονομία μας,

θα πρέπει να ενισχύει τις φοροαπαλλαγές και τη μείωση των φόρων, που αποτελούν τροχοπέδη για να πάρει μπρος η μηχανή της οικονομίας. Θεωρούμε ότι η ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων και η παροχή μιας πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μπορεί να επιφέρουν μακροοικονομικές συνέπειες στις επενδύσεις, στο οικονομικό κλίμα, την αγορά εργασίας και γενικά τα δημοσιονομικά» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, στη ρύθμιση των 120 δόσεων που «γίνεται πλέον πιο προσιτή  για όσους τα φέρνουν πιο δύσκολα βόλτα, αφού προβλέπονται χαμηλότερες δόσεις για τους μικροοφειλέτες», στο γεγονός ότι αίρεται ο διαχωρισμός μεταξύ φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων με κερδοσκοπικό χαρακτήρα,που άφηνε εκτός ρύθμισης χιλιάδες επιχειρήσεις, στη μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, στην αναστολή των κατασχέσεων και των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους είναι στη ρύθμιση και είναι συνεπείς. Μάλιστα επεσήμανε πως από εδώ και πέρα θα  προβλέπεται μόνιμος μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.   «Ενισχύουμε με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιατί αυτό θέλει η αγορά,  αυτό θέλει η κοινωνία:  αυστηρούς αλλά δίκαιους κανόνες για όλους» τόνισε ο κ. Λιβανός.

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν τις εκλογές αλλά και στην πρόθεση τους να στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Οπως ξέρετε αγαπητοί συνάδερφοι είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Πιστεύω πως η πολιτική πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει, να δημιουργεί και να συνθέτει και όχι να πολώνει και να δημιουργεί ρήγματα στην κοινωνία.  Πραγματικά χαίρομαι που οι περισσότεροι εδώ μέσα θα στηρίξετε τα μέτρα στήριξης των πολιτών που προωθούμε. Και, όχι, αγαπητοί συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα σας πούμε πως θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους προσερχόμενοι σε αυτή την αίθουσα και λέγοντας "ναι"  στα νομοσχέδια της ΝΔ. Καλοδεχούμενη η στήριξή σας και ελπίζω τα λάθη που έκανε στο παρελθόν ο αρχηγός σας εδω μέσα να σας έχουν γίνει μάθημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστηκε 1207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/