Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:15 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 17:38

Έγραψαν ιστορία οι αθλητές στίβου της ΓΕΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών –Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου έχει περάσει πλέον στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στην ιστορία του αγρινιώτικου αθλητισμού έχουν καταγραφεί και οι επιτυχίες των αθλητών της ΓΕΑ που αγωνίστηκαν και πρωταγωνίστησαν σε αυτό, αφού ανάλογες εμφανίσεις έχουν να ξαναγίνουν πριν από σαράντα χρόνια.

Ο Κώστας Σταμούλης, απέδειξε, μετά τη περσινή του νίκη, ότι έχει καθιερωθεί στους κορυφαίους δρομείς αποστάσεων της Ελλάδας, αφού μετά από σκληρή μάχη με τους πιο καλούς αθλητές των 5000μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας από τον Μάριο Αναγνώστου που πρόσφατα διακρίθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Ο Χρήστος Τρομπούκης, με συνεχείς παρουσίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό των 1500μ. και την έβδομη στον τελικό των 800μ. Ο ανερχόμενος 20χρονος Θοδωρής Αρωνιάδας έδειξε με την αγωνιστικότητα του ότι ανήκει και αυτός στους καλύτερους δρομείς στις μεσαίες αποστάσεις αφού κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 1500μ και την δέκατη στον τελικό των 5000μ. με νέο ατομικό ρεκόρ. Έκπληξη αποτέλεσε η επανεμφάνιση στον τελικό των 5000μ. γυναικών της παλιάς πρωταθλήτριας και προπονήτριας των ακαδημιών, Ελένης Νικολοπούλου, με φετινό ατομικό καταλαμβάνοντας την δέκατη πέμπτη θέση.

Ο προπονητής των αθλητών της ΓΕΑ Μπάμπης Ποσονίδης δήλωσε μετά από τις διακρίσεις των παιδιών : « Αισθάνομαι περήφανος και αρκετά συγκινημένος για τις εμφανίσεις των αθλητών μου. Οι επιτυχίες αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία για δύο σπουδαίους λόγους. Πρώτον είχαμε περισσότερο από σαράντα χρόνια να καταφέρει, ένας επαρχιακός σύλλογος, να έχει τρεις αθλητές σε εξάδα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που είναι το κορυφαίο εγχώριο αθλητικό γεγονός του στίβου. Δεύτερον οι διακρίσεις αυτές επετεύχθησαν μέσα από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες από τους αθλητές μου. Ο Κώστας και ο Θοδωρής καταφέρνουν να σπουδάζουν σε απαιτητικές σχολές (ΤΕΦΦΑ Θεσσαλονίκης και Γεωπονική Σχολή Αθηνών) και το δύσκολο πρόγραμμα του πρωταθλητισμού κάνει πολύ δύσκολο το έργο τους. Ο Χρήστος Τρομπούκης εργάζεται καθημερινά και 4-5 φορές την εβδομάδα γυμνάζεται στην Αμφιλοχία σε αντίξοες συνθήκες, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί για τους νέους αθλητές η προσπάθεια της Ελένης Νικολοπούλου που κατάφερε να είναι στη δεκαπεντάδα των καλύτερων ελληνίδων δρομέων των 5χμ στο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετά από μακρόχρονο διάστημα αποχής και σε μια περίοδο που επιτελεί με επιτυχία το ρόλο της προπονήτριας, της φοιτήτριας , της μητέρας και συζύγου.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών με τις χορηγίες τους, τον Γιώργο Μανδέλλο, τον Διονύση Αυγέρη, τον Ανδρέα Σκαρτσάρη και τον Αντώνη Γκριμότση».

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 685 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.