Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 23:10

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Σανιά που έρχεται στον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 28χρονος δεξιός μπακ που αναμένεται στην Ελλάδα για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων», θεωρούνταν από πολλούς συγγενής του παλαίμαχου άσου της Μάντσεστερ Σίτι. Εχει τρεις διαφορετικές υπηκοότητες. 

Καθ’ οδόν για την Ελλάδα και τον Παναιτωλικό βρίσκεται ο Πιέρ Σανιά, καθώς έχει συμφωνήσει με τα «καναρίνια» και άμεσα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές. Ο 28χρονος δεξιός οπισθοφύλακας δείχνει ως ένα σύγχρονο φουλ μπακ, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει σχεδόν 100 συμμετοχές στην 1η κατηγορία της Πορτογαλίας, ενώ το 2016 κατέκτησε το Λιγκ Καπ της χώρας με τη φανέλα της Μορεϊρένσε (1-0 την Μπράγκα στον τελικό).
Την ίδια στιγμή όμως «κουβαλά» και ένα «βαρύ» όνομα, αφού στην ίδια θέση και επίσης με καταγωγή από τη Σενεγάλη έχουμε και τον Μπακαρί Σανιά, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Αρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Εθνική Γαλλιάς. «Παιδιά επειδή με ρωτάνε πολλοί. Δεν έχουμε κάποια συγγένεια. Αν θέλετε μπορείτε να με λέτε Σαγκουέ Να. Εξάλλου εγώ ήρθα στη Γαλλία», είπε σε ανύποπτο χρόνο, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βαλενσιέν.
Γεννημένος στο Ντακάρ τον Αύγουστο του 1990, ο Σανιά πήγε στο Παρίσι σε ηλικία 10 ετών και άρχισε να ασχολείται με την μπάλα. Πέρασε δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια, ενώ μεγάλωσε σε συνοικία Βαλ Ντ’ Οις του Σαρλέ, που έχει τον κωδικό αριθμό «95». Για αυτό και όποτε μπορεί παίρνει το αντίστοιχο νούμερο στη φανέλα του, καθώς θέλει να τιμά την περιοχή που ανδρώθηκε.
Το 2011 έφυγε από τη Βαλενσιέν και παρότι του υποσχέθηκαν πως θα συνέχιζε τότε σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας, βρέθηκε «ξεκρέμαστος». Μέσω ενός γνωστού, του έκανε πρόταση η Τσάβες, που αγωνίζονταν τότε στην 2η κατηγορία της Πορτογαλίας. Δεν είχε τίποτα να χάσει και στα 21 του, άλλαξε ξανά χώρα. Ξεχώρισε, πανηγύρισε ανόδους  και άρχισε να καθιερώνεται στα εκεί ποδοσφαιρικά δρώμενα. Το 2015 συνέχισε στη Μορεϊρένσε και λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, όταν και νίκησε την Μπράγκα με 1-0 στον τελικό. Υστερα από μία τριετία, πέρσι το καλοκαίρι, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Μπελενένσες, όμως ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε μόλις, για τα στάνταρ του, 16 παιχνίδια και αποφασίστηκε να φύγει.
Μάλιστα στο Αγρίνιο θα γίνει ξανά συμπαίκτης με τον Ντάλσιο, καθώς ήταν μαζί και την περασμένη χρονιά και αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στο γήπεδο σε 12 αγώνες. Ετσι ο «παλιός» πλέον Ντάλσιο, θα τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί.
Ο Σανιά είναι λάτρης του Play Station, όπου και παίρνει πάντα την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα έχει κάνει μεταγραφή τον εαυτό του (!) και τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή, όταν κερδίζει τα ματς με «καθαρό» σκορ. Τέτοια… τρέλα έχει.
Με όνειρο κάποια στιγμή να παίξει στην Εθνική Σενεγάλης, ο άνθρωπος που έχει τρεις υπηκοότητες (ξέχωρα της γενέτειράς του, τόσο γαλλική όσο και πορτογαλική), αναμένεται να έρθει στη χώρα μας με την σύντροφό του Ανα Σοάρες, που εργάζεται σε μία ΜΚΟ και βοηθά όσους έχουν ανάγκη. Μάλιστα παρατηρώντας ορισμένες φωτογραφίες του στα social media, αφήνει να εννοηθεί πως το 2019 η φαμίλια του θα… διευρυνθεί.
Γ.Ντυμένος-gazzetta.gr 
Διαβάστηκε 596 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.