Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:01 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 13:52

Συναντήσεις Μ. Βορίδη με θεσμικούς φορείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων ξεκίνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με εκπροσώπους της ΠΕΜΕΤΕ

Εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), δέχθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης το πρωί της Τρίτης (23/7/2019).

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης στη συζήτηση με τον κ. Βορίδη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ενώ παράλληλα έθεσαν και το ζήτημα για το ισχύον πλαίσιο των διεπαγγελματικών οργανώσεων το οποίο χρήζει βελτίωσης για την καλύτερη λειτουργία τους.

Επιπροσθέτως συζητήθηκε το θέμα της επικαιροποίησης του Προεδρικού Διατάγματος περί τυποποίησης, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου των επιτραπέζιων ελιών κάτι που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απεδέχθη ενώ συμφωνήθηκε και η δημιουργία μητρώου μεταποιητικών μονάδων της επιτραπέζιας ελιάς.

Με εκπροσώπους του Σ.Π.Ε.Λ.

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (Σ.Π.Ε.Λ.) είχε την Τρίτη (23/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Π.Ε.Λ. έθεσαν στον κ. Βορίδη το θέμα της υπολίπανσης των ελληνικών εδαφών καθώς και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ο νόμος 4235/14 και αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της κυκλοφορίας των εθνικών λιπασμάτων (νέου τύπου).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύθηκε ότι η Κ.Υ.Α. και η Υ.Α. θα εκδοθούν το συντομότερο δυνατό και ότι θα δώσει εντολή για να προσαρμοστεί η εθνική νομοθεσία στα δεδομένα του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού. (1009/2019) ο οποίος αφορά την κυκλοφορία των λιπασμάτων με σήμανση CE.

Με εκπροσώπους της Π.Ε.Π.Τε.Γ.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.) είχε την Τρίτη (23/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Στη διάρκειά της οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν υπόψη του Υπουργού ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτό της θεσμικής εκπροσώπησής τους αλλά και αυτό του αποκλεισμού τους από διάφορες θέσεις χωρίς ο αποκλεισμός αυτός να δικαιολογείται από τις γνωστικές απαιτήσεις για την πλήρωσή τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι θα εξετάσει τα ζητήματα αυτά προκειμένου να επιλυθεί τόσο το θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης του κλάδου όσο και αυτό του αποκλεισμού των μελών της Ένωσης ώστε να αρθεί οιαδήποτε σε βάρος τους αδικία.

Διαβάστηκε 700 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία