Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 17:54

Πέτσας: Δεν κόβεται κανένα κοινωνικό επίδομα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα επιδόματα και όχι μόνο

Κατά την τοποθέτησή του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τα μέτρα για τους πληγέντες από τη φωτιά στο Μάτι που ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων και η αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για πέντε χρόνια.

Τα νομοσχέδια που προωθούνται άμεσα περιλαμβάνουν:

  • Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που περιλαμβάνει επιλογή Γενικών Διευθύνων και άλλες διατάξεις. Κατατίθεται την Τετάρτη και ψηφίζεται ως 8 Αυγούστου.
  • Το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις. Κατατίθεται ως κατεπείγον την Παρασκευή και ψηφίζεται το αργότερο την 1η Αυγούστου.
  • Νομοσχέδιο με σειρά διατάξεων από διάφορα υπουργεία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση του ασύλου. Κατατίθεται την Δευτέρα και ψηφίζεται ως τις 8 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις φόρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου ξεκαθάρισε ότι η πρώτη είναι αυτή του ΕΝΦΙΑ. Για το θέμα δήλωσε ότι η ρύθμιση δεν είναι όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Εφερε ως παράδειγμα περιουσία 80.000 – 100.000 ευρώ στην οποία η μείωση με ΝΔ είναι 20%, ενώ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ 17,5%. Για περιουσία 100.000-120.000 ευρώ η μείωση είναι 20%, ενώ με ΣΥΡΙΖΑ 11%. Για περιουσία 120.000 – 140.000 ευρώ το όφελος είναι 20% και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ 8,23%.

«Είναι σαφές ότι οι μειώσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη είναι υψηλότερες», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Αυτό που θα γίνει είναι να εισαχθεί ένας φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, απάντησε σε σχετική ερώτηση. H κλίμακα θα ξεκαθαρίσει με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές και το νόμο Κατρούγκαλου αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η μείωση στο 15% θα γίνει σε ορίζοντα τετραετίας.

Αναφερόμενος στα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κύπρο στις 29 και 30 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις του στη Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ προγραμματίζεται και ταξίδι στο Παρίσι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως κανένα κοινωνικό επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί και όλα θα χορηγηθούν κανονικά και όπως προβλέπεται.

Αναφερόμενος στις δυσοίωνες προβλέψεις για το φετινό πλεόνασμα από ΤτΕ και Κομισιόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση, ενώ προσέθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποεκτιμούσε τις δαπάνες. Θα γίνει προσαρμογή στο πραγματικό επίπεδο μετά από επισκόπηση δαπανών. Ζήτησε να μην παραγνωρίζεται το ότι η οικονομία το τελευταίο διάστημα πηγαίνει αρκετά καλύτερα, και αυτό φαίνεται στις αποδόσεις των ομολόγων.

«Όσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό έβλεπαν μια σελίδα του χθες», τόνισε ο κ. Πέτσας. Με τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και άρα κανένα δημοσιονομικό κενό το 2019.

Όπως είπε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καταγράφεται μια υπεραπόδοση ως το 2021, ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Αυτό καταργείται με τη μείωση φόρων. Η άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι 1,5 δισ. ευρώ από την επισκόπηση δαπανών και την υψηλότερη ανάπτυξη. Ένα ευρώ αύξησης ΑΕΠ οδηγεί σε 50 λεπτά αύξηση εσόδων.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 1098 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 18:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.