Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 17:54

Άμεσα 2.000 νέες προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αφορούν πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό – Ενισχύονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία – Ολόκληρος ο σχεδιασμός του υπουργείου

Η… σφραγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απομένει για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με νέο προσωπικό. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί την άμεση εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση και γήρανση του στρατιωτικού προσωπικού.

Είναι ειλημμένη η απόφαση για την πρόσληψη περίπου 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ή Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), καθώς και πολιτικού προσωπικού.

Οι λίστες για τις ανάγκες ανά κλάδο και τομέα είναι ήδη έτοιμες και απομένει το «πράσινο φως» του υπουργείου για να εκδοθούν οι προκηρύξεις. Άλλωστε εδώ και πάνω από έναν χρόνο, τα επιτελεία και των τριών Όπλων είναι εισηγηθεί την ενίσχυση τους με νέο προσωπικό.

Το σχέδιο των επιτελικών στελεχών του «Πενταγώνου» την κατανομή των 2.000 προσλήψεων, ως εξής:

-1.200 στον Στρατό Ξηράς
-800 σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία

Οι 1.200 νεοπροσληφθέντες στον Στρατό, θα κατανεμηθούν:

-400 στις Ειδικές Δυνάμεις
-400 σε τεχνικές θέσεις
-400 σε στρατιωτικά νοσοκομεία (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό)

Παράλληλα, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ενίσχυσης – σε δεύτερο χρόνο – της αμυντικής βιομηχανίας με νέο τεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 849 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία