Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 17:19

Έρχονται νέες προσλήψεις στον Στρατό – Πώς θα ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές στον στρατό. Έτσι, στις προτεραιότητες της είναι οι νέες προσλήψεις οπλιτών.

Ειδικότερα, σχεδιάζεται η πρόσληψη περίπου 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ή Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) με στόχο να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και γήρανσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι – σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – μία από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι επιτελείς του «Πενταγώνου», ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1.200 οπλίτες (ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ). Τετρακόσιοι από αυτούς υπολογίζεται ότι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ειδικά στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτές. Οι υπόλοιπες 800 προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και στα άλλα δύο Οπλα, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Το σχέδιο των βασικών προτεραιοτήτων της νέας ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας περιλαμβάνει και βελτιώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το υπουργείο Αμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τα προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 879 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.