Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 13:58

Χαρτογράφηση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Δυτική Ελλάδα με έμφαση στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το  Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν συνάντηση εργασίας   με αντικείμενο την χαρτογράφηση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Δυτική Ελλάδα με  έμφαση στον αγροδιατροφικό κλάδο.  Η συνάντηση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος με το οποίο έχουν επιλεγεί 10 βραβευμένες περιφέρειες στον θεσμό των   Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών περιφερειών (European Entrepreneurial Regions)  - μια εκ των οποίων είναι της  Δυτικής Ελλάδας - με βασικό στόχο να μελετηθούν τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού οικοσυστήματος σε κάθε μια από αυτές ώστε να εντοπιστούν και προωθηθούν τα ενδεδειγμένα κίνητρα για μεγέθυνση των τοπικών επιχειρήσεων και αύξηση της απασχόλησης

Στην συνάντηση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:30 στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο θα συμμετέχει  και το Καποδιστριακό Παν/ιο Αθηνών ως ένας εκ  των  συντονιστών του  ευρωπαϊκού consortium που υλοποιεί το έργο με την  καθηγήτρια κα. Τσιπούρη. Στόχος της συνάντησης είναι η διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου με τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου έτσι ώστε να εντοπισθούν αδύνατα σημεία και  προβλήματα, να αναδειχθούν ευκαιρίες και να προταθούν λύσεις σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που αφορά το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας. Περαιτέρω η συνάντηση θα βοηθήσει ώστε   να προταθούν θέματα που θα ενδιέφεραν τους φορείς για την  συμμετοχή σε ανταλλαγές απόψεων με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και οικοσυστήματα  και την καταγραφή ιδεών και προτάσεων  που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται της επιχειρήσεις του Αγροτοδιατροφικού τομέα της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχουν ενεργά στην συνάντηση καταθέτοντας της απόψεις τους.

 

Διαβάστηκε 469 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.