Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 00:45

Προγραμματικές δηλώσεις: «Τέλος» της απλής αναλογικής στους Δήμους και τις Περιφέρειες – Στους ΟΤΑ ο ΕΝΦΙΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Ωρολογιακή βόμβα” χαρακτήρισε την καθιέρωση της απλής αναλογικής στους Δήμους ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος λέγοντας πως έχει επιφέρει διαλυτικές καταστάσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο ίδιος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων τόνισε πως η κυβέρνηση θα φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπίσει την “ακυβερνησία” που υπάρχει απο τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης γνωστοποίησε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση εντός τετραετίας, την θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και την θέσπιση νέου εκλογικού νόμου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εγκληματική την αμέλεια που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση για τους ΧΥΤΑ λέγοντας πως “στην Αττική κινδυνεύουμε να πνιγούμε στα σκουπίδια γιατί 5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα”.

Αναφερόμενος στην εκλογική νίκη της ΝΔ τόνισε πως “νικήθηκε η στρατηγική του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και του τεχνικού διχασμού που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.