Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 19:07

Το γλέντι και ο χορός δεν έλειψαν απο το πανηγύρι του Αη Λιά στο Ματσούκι Αγρινίου (φωτο - βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το AgrinioBestOf.gr ως γνωστόν στηρίζει την δημοτική μας παράδοση. Για τον λόγο αυτό βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Ματσούκι Αγρινίου, όπου στο νέο κατάστημα εστίασης του Σπύρου Κουτρουμάνου έγινε το πανηγύρι του Αγίου Ηλία. Το γλέντι και ο χορός είχαν την τιμητική τους. Ο κόσμος έφαγε, διασκέδασε και χόρεψε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το δροσερό περιβάλλον με τον καλό καιρό αλλά και το ποιοτικό σέρβις του καταστήματος συνέβαλαν στην καλή διάθεση και τέρψη των παρευρισκομένων.  Η Χρύσα Σπαή μίλησε με αρκετούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για τους αναγνώστες μας.

mtsoyki 19 7 19 22

mtsoyki 19 7 19 02

mtsoyki 19 7 19 21

mtsoyki 19 7 19 03

mtsoyki 19 7 19 04

mtsoyki 19 7 19 05

mtsoyki 19 7 19 08

mtsoyki 19 7 19 09

Η Λένα Κολοκοτρώνη ασχολείται επτά χρόνια με το λαϊκοδημοτικό τραγούδι και δήλωσε: «Είχα πάντα αγάπη για το τραγούδι κάτι το οποίο υλοποιήθηκε μέσω του γαμπρού μου του Κώστα Πρέντζα ο οποίος είναι και αυτός απόψε εδώ. Πηγαίναμε μαζί στα πανηγύρια και έτσι σιγά σιγά μπήκα στον χώρο. Έχω κάνει μια δισκογραφική δουλειά παλιότερα με τον Μάκη Τσίκο με μεγάλη επιτυχία. Η κρίση έχει επηρεάσει τις εκδηλώσεις γιατί ο κόσμος με όλα αυτά που περνάει είναι λίγο δύσκολο να έχει στο μυαλό του την διασκέδαση σε προταιρεότηα. Όμως όπως ξέρουμε ο Έλληνας δεν τα βάζει εύκολα κάτω και βλέπουμε ότι στα πανηγύρια υπάρχει ικανοποιητική προσέλευση. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και όσο μπορούν να διασκεδάζουν και να προσέρχονται στα πανηγύρια, συντηρώντας με αυτό τον τρόπο και την Ελληνική μας παράδοση.»

mtsoyki 19 7 19 11

mtsoyki 19 7 19 12

Ο Κώστας Πρέντζας κατάγεται από την περιοχή του Θέρμου και ασχολείται με το τραγούδι τα τελευταί α δέκα χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε: «Αρχικά ξεκίνησα στα πανηγύρια παίζοντας κιθάρα. Μετά ασχολήθηκα με το τραγούδι. Η κρίση δεν βοήθησε το δημοτικό τραγούδι να αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως όλοι μας πρέπει να το στηρίξουμε. Εχει λείψει στην νέα γενιά. Και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσέξουμε. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους, να έχουν υγεία και να ακούν δημοτικά τραγούδια. Να έρχονται στα πανηγύρια και να στηρίζουν όλοι όπως μπορούν την παράδοσή μας.»

mtsoyki 19 7 19 19

mtsoyki 19 7 19 13

Ο Σπύρος Κοκόνης παίζει κλαρίνο δεκαεπτά χρόνια και είναι αυτοδίδακτος. Ο δήλωσε: «Σήμερα είναι πολύ εύκολο να μάθει κάποιος το όργανο αυτό. Υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα και πολλές σχολές. Εγώ είμαι αυτοδίδακτος όπως και οι περισσότεροι της γενιάς μου. Στηρίζουμε τα πανηγύρια και θα είμαστε φέτος το καλοκαίρι σε αρκετά εντός και εκτός Νομού. Ο κόσμος βλέπω ότι στηρίζει τα πανηγύρια και την παράδοση παρόλα τα προβλήματα που έφερε η κρίση και τον παροτρύνω να συνεχίσει να το κάνει. Εύχομαι υγεία σε όλους και να διασκεδάζουν.Η διασκέδαση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.»

mtsoyki 19 7 19 15

mtsoyki 19 7 19 16

Η Μαρία Γιαννακά κατάγεται από το Πεντάλοφο Μεσολογγίου, μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά τώρα μένει εδώ. Είναι αυτοδίδακτη και ασχολείται με το δημοτικό τραγούδι δεκατέσσερα χρόνια. Η δια μας δήλωσε: «Ο κόσμος βλέπω ότι διασκεδάζει στα πανηγύρια. Είναι μια διέξοδος, για να βγάλει τα απωθημένα του. Χαίρομαι που στην περιοχή μας στηρίζουν την παράδοση. Εύχομαι σε όλους να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι, να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν.»

mtsoyki 19 7 19 27

Ο Θωμάς Νταλαπερας κατάγεται από την Πετρώνα Βάλτου και ασχολείται με το τραγούδι δεκαπέντε χρόνια.Ο ίδιος μας δήλωσε: «Σήμερα είμαστε εδώ στο πανηγύρι του Αγίου Ηλία στο Ματσούκι Αγρινίου. Η παράδοση συνεχίζεται. Παρόλη την κρίση ο κόσμος πλαισιώνει τα πανηγύρια. Η δημοτική παράδοση είναι ότι καλύτερο έχουμε στην πατρίδα μας και πρέπει να συνεχιστεί με τις επόμενες γενιές. Οι γονείς πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το δημοτικό τραγούδι. Εγώ προσωπικά χαίρομαι να βλέπω νέα παιδιά να βγαίνουν στην δουλειά μας. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία.»

Εκτός από τους καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικούς, ηχολήπτες κλπ) στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία δίνουν μια διαφορετική χροιά στον χώρο. Μιλάμε βεβαίως για τις πωλήτριες λουλουδιών «λουλουδούδες» οι οποίες περιμένουν υπομονετικά στην πίστα να εκτελέσουν τις επιθυμίες των μερακλήδων θαμώνων που στον ενθουσιασμό τους ή να το πούμε αλλιώς στο τσακιρ κέφι θέλουν να ρίξουν ως ένδειξη θαυμασμού λουλούδια στον καλλιτέχνη ή σε κάποιον άλλο θαμώνα.

mtsoyki 19 7 19 20

mtsoyki 19 7 19 17

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση αυτόν το ρόλο κλήθηκε να παίξει η κα Μαρία Δίπλα απο το Αγρίνιο η οποία μας δήλωσε: «Με τα λουλούδια ασχολούμαι δεκατρία χρόνια και στα πανηγύρια έρχομαι επτά. Την χειμερινή σαιζόν βρίσκομαι στο PAN CAFΕ και τα καλοκαίρια στα πανηγύρια. Τα οποία σημειωτέον έχουν μειωθεί. Παρόλα τα προβλήματα ο κόσμος ρίχνει λουλούδια στους καλλιτέχνες. Βέβαια τώρα τα τέσσερα πανέρια κοστίζουν 10 ευρώ,  ενώ παλιότερα - στις καλές εποχές -  τα πέντε πανέρια κόστιζαν 50 ευρώ. Παλιά που δουλεύαμε με μεγάλε φίρμες έπεφταν πολλά λουλούδια. Γινόταν χαμός, Τώρα πέφτουν λιγότερα. Προτείνω στον κόσμο να πηγαίνουν στα πανηγύρια, να πετάνε λουλούδια, να περνάνε όμορφα γιατί η ζωή είναι πολύ λίγη και δεν αξίζει να την περνάμε μίζερα.»

mtsoyki 19 7 19 06

mtsoyki 19 7 19 07

mtsoyki 19 7 19 23

mtsoyki 19 7 19 24

mtsoyki 19 7 19 25

mtsoyki 19 7 19 26

spyros

Ο Σπύρος Κουτρουμάνος ιδιοκτήτης του καταστήματος που οργάνωσε το πανηγύρι, τραγουδιστής και ο ίδιος, ανέβηκε στην πίστα τις πρώτες πρωινές ώρες, ανεβάζοντας τους χορευτικούς ρυθμούς και το κέφι. Ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο κόσμος που παρευρέθηκε να ευχαριστηθεί και να διασκεδάσει. Σε δηλώσεις του είπε ότι για αυτόν είναι ένα στοίχημα η επιτυχία της εκδήλωσης και η αναγνωρισιμότητα του χώρου του. Οι εκλεκτοί μεζέδες που προσφέρει το κατάστημα σε συνδυασμό με την τοποθεσία που πάντα έχει χαμηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι αποτελεί ένα ενδιαφέρων προορισμό για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.  Το AgrinioBestOf.gr του εύχεται πάντα επιτυχίες.

*Φωτογραίφες και Βίντεο μας παρεχώρησε και η κα Αγγελική Ζανιά, την οποία ευχαριστούμε.
 
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 6554 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033