Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 10:36

Τα 10 πιο όμορφα πλωτά ξενοδοχεία του κόσμου (pics)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκεί όπου οι διακοπές δίπλα στο κύμα αποκτούν άλλο νόημα

Επιπλέουν σε γαλάζιες θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία διαμονής. Κάντε εικόνα στο μυαλό σας αυτή τη σκηνή: Κάθεστε αναπαυκτικά στη σεζλόνγκ σας, σε απόσταση αναπνοής από το νερό και το μόνο που ακούτε είναι οι ήχοι της θάλασσας και της φύσης. Από την Ιαπωνία μέχρι τη Σουηδία, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 10 μοναδικά πλωτά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για το design τους, τη θέα τους αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Manta Resort, Τανζανία

Χτισμένο στο τροπικό νησί Pemba λίγο έξω από την Τανζανία, το Manta Resort κλέβει τις εντυπώσεις με το εκπληκτικό υποθαλάσσιο δωμάτιό του. Σχεδιασμένο από τη σουηδική εταιρεία Genberg Underwater Hotels, το Manta Underwater Room επιπλέει περίπου 250 μέτρα από την ακτή, σε μια προστατευόμενη ζώνη μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σαν να κάνεις διακοπές στο δικό σου μικροσκοπικό νησί. Ο γυάλινος τοίχος στο υπνοδωμάτιο που βρίσκεται 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας προσφέρει φανταστική θέα στο βυθό, ενώ ο τελευταίος όροφος προσφέρεται για ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας.

Arctic Bath Hotel & Spa, Σουηδία

Όσοι ονειρεύονται να απολαύσουν το μαγευτικό Βόρειο Σέλας, σύντομα θα μπορούν να το κάνουν από την άνεση ενός εκπληκτικού πλωτού ξενοδοχείου στη βόρεια Σουηδία. Το Arctic Bath Hotel & Spa, που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kauppi, βρίσκεται στον ποταμό Lule, στο χωριό Harads της Σουηδικής Λαπωνίας. Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο θα ορθώνεται μέσα από τον παγωμένο ποταμό τον χειμώνα και θα επιπλέει στην επιφάνεια του νερού το καλοκαίρι. Τα 6 δωμάτιά του θα συνδέονται μεταξύ τους με πλωτούς διαδρόμους, ενώ ο κεντρικός χώρος θα διαθέτει spa, τέσσερις σάουνες και ανοιχτή πισίνα με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι κρατήσεις έχουν ανοίξει για διαμονή από τον Φεβρουάριο του 2020.

Taj Lake Palace, Udaipur, Ινδία

Βλέποντας την εικόνα του, σαν ένα τεράστιο λευκό μέγαρο που επιπλέει στη μέση της λίμνης, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το Taj Lake Palace επιλέχθηκε ως σκηνικό για την ταινία του James Bond "Octopussy" το 1983. Αυτό το πανέμορφο παλάτι χτίστηκε το 1746 από τον πρίγκιπα Maharana Jagat Singh II και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του '70. Σήμερα, λειτουργεί ως πεντάστερο ξενοδοχείο με 66 δωμάτια και 17 σουίτες που προσφέρουν θέα στη λίμνη Pichola. Στο εσωτερικό υπάρχουν καναπέδες με βελούδινα μαξιλάρια και εξωτικά έργα τέχνης, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν οι λευκές μαρμάρινες βεράντες και μια υπέροχη αυλή με spa.

Guntû, Seto Inland Sea, Ιαπωνία

Το Guntû είναι ένα μικρό και κομψό πλωτό ξενοδοχείο 19 δωματίων που ταξιδεύει στα νερά της Εσωτερικής Θάλασσας της Ιαπωνίας (Seto Inland Sea). Οι χώροι του, που έχουν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Yasushi Horibe, είναι βασισμένοι στην ιαπωνική φιλοσοφία και κουλτούρα, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. Παντού κυριαρχεί η ζεστασιά του ξύλου, ενώ τα τεράστια παράθυρα και οι ιδιωτικές βεράντες προσφέρουν μοναδική θέα στον ωκεανό. Παραδοσιακές τελετές τσαγιού, τελετουργίες spa και εποχιακά μενού συμπληρώνουν την εμπειρία.

OFF Paris Seine, Παρίσι, Γαλλία

Μια διαφορετική εμπειρία διαμονής στην πόλη του Φωτός. Το μοναδικό πλωτό ξενοδοχείο στο Παρίσι είναι αγκυροβολημένο στο Σηκουάνα, στο 21ο διαμέρισμα, κοντά στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Austerlitz. Το OFF Paris Seine κατασκευάστηκε στο κήτος ενός παλιού καταμαράν και διαθέτει 58 δωμάτια, μπαρ που σερβίρει tapas και cocktails, πισίνα στο επίπεδο του ποταμού, μαρίνα και μεγάλη βεράντα για το καλοκαίρι.

River Kwai Jungle Rafts, Sai Yok, Ταϊλάνδη

Ο ποταμός Kwai ρέει κάτω από τα κρεβάτια των φιλοξενούμενων σε αυτό το ιδιαίτερο resort που λειτουργεί από το 1976 στο Sai Yok National Park, στην επαρχία Kanchanaburi δυτικά της Ταϊλάνδης. Τα δωμάτια στηρίζονται σε ξύλινους πασάλους κατά μήκος του ποταμού και περιβάλλονται από τη ζούγκλα και τα καταπράσινα βουνά. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή internet, το River Kwai Jungle Rafts δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα πιο απλά πράγματα στις διακοπές τους.

Zambezi Queen, Botswana, Αφρική

 

Αυτό το πλωτό ξενοδοχείο είναι ένα από τα κορυφαία eco-resorts της Αφρικής. Το Zambezi Queen βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Chobe και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία σαφάρι με πολυτελή διαμονή σε 14 σουίτες με εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Από το ιδιωτικό deck κάθε σουίτας οι επισκέπτες μπορούν να χαζεύουν ελέφαντες, βουβάλια, λιοντάρια κι άλλα ζώα στις όχθες του ποταμού.

Les Cabanes des Grands Cepages, Sorgues, Γαλλία

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στην πόλη της Αβινιόν, στα νότια της Γαλλίας, οι ρομαντικοί φυσιολάτρες θα βρουν το ησυχαστήριο τους στο Les Cabanes des Grands Cepages. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο οικολογικό ξενοδοχείο με δέκα ξύλινες σουίτες που επιπλέουν στο νερό σαν σχεδίες. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν φυσική πισίνα και spa, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ψαρέψουν και να νοικιάσουν ποδήλατα για βόλτες στην περιοχή.

Punta Caracol Acqua Lodge, Παναμάς

Στην περιοχή Bocas del Toro του Παναμά, το Punta Caracol Acqua Lodge προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρίας διαμονής δίπλα στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Οι καμπίνες του είναι χτισμένες σε πασάλους πάνω στο νερό και διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι με αιώρες. Πλήρως εναρμονισμένες με τη φύση, προσφέρουν ηρεμία, αλλά κι όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να χρειαστεί κανείς. Οι επισκέπτες έχουν φυσικά άμεσα πρόσβαση στα κρυστάλλινα νερά, ενώ μπορεί να δουν και παιχνιδιάρικα δελφίνια να βουτούν δίπλα τους.

Gili Lankanfushi, Male, Μαλδίβες

Με 47 ρουστίκ βίλες φτιαγμένες από ντόπια φυσικά υλικά πάνω στα τιρκουάζ νερά του Ινδικού Ωκεανού, το πεντάστερο resort Gili Lankanfushi στις Μαλδίβες είναι σαν εξωτικό όνειρο. Αυτός ο παράδεισος βρίσκεται στο ιδιωτικό νησάκι Lankanfushi, μόλις 20 λεπτά με ταχύπλοο από το αεροδρόμιο του Male. Εδώ απλά αράζεις και χαζεύεις. Αν όμως έχεις όρεξη για δραστηριότητες, μπορείς να κάνεις βόλτες με ιστιοπλοϊκό σε έρημα νησάκια, αλλά και καταδύσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους.

reader.gr

 

Διαβάστηκε 2190 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.