Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:44 πμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 10:32

Ο Μητροπολίτης Κανάγκας στο Τσισουί του Κεντρικού Κασάι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος (με καταγωγή απο την Κυπάρισσο του δήμου Αγρινίου) επισκέφθηκε την ενορία του Τσισουί του Κεντρικού Κασάι, προκειμένου να συναντήσει τους πιστούς, να τους λειτουργήσει και να τους ομιλήσει.

Τουλάχιστον πεντακόσιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην χορτοκαλύβη «Ναό», προκειμένου να λατρεύσουν τον Θεό και να τον ευχαριστήσουν για την σπουδαία ημέρα που τους επιφύλαξε, καθώς είχε να μεταβεί εκεί ιερεύς να τους λειτουργήσει από το 2013.

Βεβαίως αυτό συμβαίνει σε πολλές πολυάριθμες σε πιστούς ενορίες, διότι υπάρχουν πολλές πρακτικές δυσκολίες για την μετάβαση ιερέων σε μακρινές περιοχές, για να εξομολογήσουν και να κοινωνήσουν τους πιστούς.

Οι στιγμές συγκινητικές και όμορφες!!! Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με απόλυτη ησυχία, τάξη και ευλάβεια. Ευλογητός ο Θεός!!!

Ο Σεβασμιώτατος τους υποσχέθηκε, πως στην συνέχεια θα αποστέλλει κάθε δεύτερο μήνα και μεγάλες εορτές ιερέα να τους λειτουργεί, να τους εξομολογεί και να βαπτίζει τους κατηχουμένους.

Τους κάλεσε να ενώσουν όλοι τις προσευχές τους, ώστε να στείλει ο Θεός κάποιον ευσεβή άνθρωπο να τους κτίσει και εκκλησία για να εκκλησιάζονται.

Στο τέλος τέλεσαν τρισάγιο σε όσους τα τελευταία χρόνια απέθαναν και δεν βρέθηκε ορθόδοξος ιερεύς για να διαβάσει την εξόδιο ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον τον Β΄, τον πνευματικό Πατέρα όλων των Αφρικανών Ορθοδόξων, που μεριμνά και κοπιάζει για όλους τους Αφρικανούς αδελφούς, και μετέφερε σε όλους τις Πατριαρχικές του ευχές.

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

kasai kanagas 2

romfea.gr

Διαβάστηκε 434 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.