Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:09 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 23:54

Την Πρύτανη προ των ευθυνών της για τα Τμήματα του Αγρινίου έθεσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας καλείται η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να επανεκτιμήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην εξαγγελία της κατάργησης της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής Πατρών.

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος στο οποίο παρέστη η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου η οποία επιχειρηματολόγησε κατά της κατάργησης της Νομικής Σχολής.
Η συνεδρίαση ωστόσο έλαβε χώρα μια ημέρα πριν την αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου κατά την οποία θα συζητηθεί η μεταφορά δυο πανεπιστημιακών τμημάτων (του Μηχανικών Περιβάλλοντος και του Ιστορίας Αρχαιολογίας) από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έθεσε την Πρύτανη προ των ευθυνών της καλώντας την να μην προχωρήσει η μεταφορά των τμημάτων ως «αντίποινα» για την κατάργηση της Νομικής Σχολής.
«Θα είμαι πάντα υπερασπιστής και σύμμαχος κάθε πρωτοβουλίας που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, αλλά και σθεναρά απέναντι σε κάθε λογική που εργαλειοποιεί την εν λόγω κοινή μας πεποίθηση. Και αυτό αφορά και την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, αφού παρατηρώ εσχάτως κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία τμημάτων σε άλλες πόλεις της Περιφέρειάς μας, κινήσεις που γεννούν ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητά τους και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία», ανέφερε , μεταξύ άλλων, ο κ. Φαρμάκης κάνοντας λόγο για ανάγκη ενός νηφάλιου και εφ’ όλης της ύλης διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα και να ενισχυθεί ουσιαστικά η ακαδημαϊκή κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 619 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.