Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 23:49

Στο Αγρίνιο αποποιείται την περιουσία του και στην Πάτρα έχει έτοιμη μελέτη για κτίριο της Νομικής πριν αυτή ιδρυθεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη από τον Μάρτιο 2018 εκπονήσει και καταθέσει μελέτη κατασκευής κτιρίου για την εγκατάσταση της Νομικής Σχολής καθώς και δέσμευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ ήδη έχει σταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το τεχνικό δελτίο του έργου για έγκριση”.

Αυτή η αναφορά στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας, αρκεί για να έχει κανεί την πλήρη εικόνα για το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρά την εκπεφρασμένη βούληση των κυβερνήσεων από το 2013 να γίνει ένα εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως Πανεπιστήμιο Πάτρας και μόνο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών λοιπόν ένα χρόνο και κάτι πριν καλά – καλά ιδρυθεί στα χαρτιά η Νομική είχε έτοιμη μελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου για την εγκατάσταση της Νομικής. Για τα τμήματα του Αγρινίου όμως, όπως μας είπε πρόσφατα η Πρύτανις, αποποιήθηκε την έκταση 178 στρεμμάτων στο παλαιό αεροδρόμιο Αγρινίου, που είχε παραχωρηθεί για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για το Πανεπιστήμιο.

Δεν μπορεί να γίνει πιο σαφές. Για να είναι ελεύθερα να αναπτυχθούν τα όποια πανεπιστημιακά τμήματα εδρεύουν στο Αγρίνιο, θα πρέπει να “απεξαρτηθούν” από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Και αυτό μπορεί να γίνει με την ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημίου, όπως ζητούν οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1676 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.