Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 17:44

Μέσα σ’ ένα διήμερο πληρώνονται όλα: Συντάξεις, ΚΕΑ, προνοιακά, επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 25 και 26 Ιουλίου θα πληρωθούν συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, επίδομα παιδιού Α21 και επίδομα ενοικίου και ΚΕΑ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι πληρωμές ουσιαστικά θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της 24ης Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το πρωί στις 26 Ιουλίου για συντάξεις κι επιδόματα.

Προνοιακά επιδόματα

Πληρώνονται στις 25 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά επιδόματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η του κάθε μήνα.

Επίδομα στέγασης

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα πληρωθεί το επίδομα ενοικίου στέγασης. Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Στην πληρωμή αυτή θα πληρωθεί η δ’ δόση και όσοι έχουν κάνει αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου.

Επίδομα παιδιού

Η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου, σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση. Μάλιστα, ενόψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν έως αύριο στις 14.00 αίτηση γιατί δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

ΚΕΑ

Στις 26 Ιουλίου θα καταβληθεί το ΚΕΑ και η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Συντάξεις

Στις 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου για τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών). Παράλληλα την ίδια μέρα στις 26 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις και τα επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Να σημειωθεί ότι οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και των υπολοίπων ταμείων θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Επίσης οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν απο το ΕΤΕΑΕΠ την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1357 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.