Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:10 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 17:21

Έκτακτο: την Πέμπτη η Σύγκλητος συζητά για τη μεταφορά στην Πάτρα δύο τμημάτων του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κρίσιμες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου καταγράφονται κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών μεθοδεύει και επισπεύδει τις διαδικασίες για  τη μεταφορά δύο τμημάτων από το Αγρίνιο στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr την προσεχή Πέμπτη συνεδριάζει η Σύγκλητος και μεταξύ των άλλων θεμάτων εντάσσεται αφενός η πρόταση για μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (όπως μετονομάστηκε το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) όπως και η μεταφορά του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας (που διαδέχτηκε το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ) με παράλληλη μετονομασία του σε τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού.

Πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη που απαιτεί την άμεση αντίδραση των αιτωλοακαρνανικών αρχών.

Οι προθέσεις της ακαδημαϊκής αρχής δεν είναι κρυφές, έχουν εκφραστεί πολλάκις και ήταν ξεκάθαρες κατά την πρόσφατη παρουσία στο Αγρίνιο της πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και του τότε υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σημειωτέον ωστόσο πως οι αποφάσεις της Συγκλήτου γνωμοδοτικό χαρακτήρα έχουν και για να υλοποιηθούν απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η πολιτική βούληση.

Στην περίπτωση πάντως που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Πρυτανείας  στο Αγρίνιο θα μείνουν μόνο τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής όπως εξάλλου ήταν και ο σχεδιασμός Γαβρόγλου. Θα είναι τρία ωστόσο μόνο όταν υλοποιηθούν πλήρως οι πρόσφατες αποφάσεις καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή σεζόν τα δύο θα λειτουργήσουν , το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων που ουτως ή άλλως λειτουργεί στο Αγρίνιο και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η λειτουργία του τρίτου (Γεωργικής Βιοτεχνολογίας) προβλέπεται στο απώτερο μέλλον.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.