Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:04 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 12:13

Κουκουμίτσα Βόνιτσας: Την Τετάρτη ( 17/7/2019 21:00 ) η θεατρική παράσταση ΜΑΜ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην Κουκουμίτσα Βόνιτσας, θα λάβει χώρα η θεατρική παράσταση «ΜΑΜ», του Σάκη Σερέφα, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ένας μαθητής, ο Ζοζέφ, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος. Και ανάμεσα τους μια απρόσμενη φιλία. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στον Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδός του είναι επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο; Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση; Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου; Να δεις την πόλη σου σαν να τη βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι; Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν. Ένα έργο με παιδαγωγικό σκοπό, που δίνει μαθήματα ζωής σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Το «Μαμ» του Σάκη Σερέφα είναι ένα διπλό ταξίδι. Στην γεύση και στη γνώση. Ένα έργο παιδαγωγικής πλοκής, με δύο σχεδόν αρχετυπικούς χαρακτήρες. Ο Ζοζέφ, ο μοναχικός μαθητής, και ο Μεγάλος, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, αλλά ουσιαστικά ο σοφός δάσκαλος της ζωής. Η μαγειρική δεν απευθύνεται μόνο στη γεύση, αλλά και στην γνώση, είναι από μόνη της μια αυθεντική δημιουργία. Μέσα από επτά συνταγές μαγειρικής, ο Μεγάλος, θα «μπάσει» τον Ζοζέφ στις χαρές και στα ζόρια της ενήλικης ζωής. Όλη η παράσταση είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι μέσα στο μαγικό σχολικό λεωφορείο, όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Η εφηβική αθωότητα και φαντασία συγκρούεται με την πάντα απαιτητική πραγματικότητα και έτσι προκύπτει μια νέα ζωή, πιο πραγματική, η ενήλικη. Το «Μαμ», πρώτο θεατρικό κείμενο του Σάκη Σερέφα που τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007» της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών, είναι ένα έργο «θαλπωρής»: Με όπλο τη μαγειρική, μάς μαθαίνει πως το πιο συναρπαστικό και πιο «γευστικό» πράγμα σε αυτόν τον κόσμο, είναι η ίδια η ζωή, η δυνατότητα που έχει ο καθένας μας να φτιάξει τη δίκη του «συνταγή» γι’ αυτόν τον κόσμο.

Διαβάστηκε 1226 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 18:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.