Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 21:46

Πανελλαδικές: Κάτω από τη βάση το 75% των υποψηφίων σε θέματα Γυμνασίου και Α’ Λυκείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Πάτωσαν” στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στο μάθημα “Μουσική Αντίληψη και Γνώση”, σε θέματα Γυμνασίου και Α Λυκείου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

Α. Το 21,64% έγραψε από 1 έως  5,

Β. Το 53,43% από  έως 10,

Γ. Το 14,78%  αό 10 έως 12,

Δ. Το 8,58% από 15 έως 18,

Ε. Κανένα γραπτό δεν βαθμολογήθηκε από 18 έως 20.

Τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν  στις Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι  για τα Μουσικά τμήματα των ΑΕΙ , στο ειδικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», προέρχονται από ύλη των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου,

Αποδεικτικό στοιχείο  αποτελούν και οι οδηγίες που έδωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας προς τους Βαθμολογητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ESOS

Η Πανελλήνια Ένωση  Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει ότι:

Α. Λίγο πριν την ανακοίνωση της βαθμολογίας στα ειδικά μαθήματα και με ολοκληρωμένη πλέον τη νέα διαδικασία εξέτασης προκειμένου να εισαχθούν φοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, γονείς, μαθητές και καθηγητές βρίσκονται αντιμέτωποι με μία απαράδεκτη πραγματικότητα!

Β. Στο ειδικό μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», με την εξέταση του οποίου αξιολογείται το επίπεδο θεωρητικών και ακουστικών γνώσεων, τέθηκαν στους υποψήφιους ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις βρίσκονται στα διδακτικά εγχειρίδια της Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

Γ. Διενεργήθηκαν νέου τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή φοιτητών σε Ανώτατες σχολές τον Ιούνιο,  όταν μόλις τέσσερις μήνες πριν, το Φεβρουάριο του 2019, καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Δ. Η εξεταστέα ύλη την οποία έπρεπε να έχει μελετήσει ένας υποψήφιος δεν ανακοινώθηκε ποτέ με σαφήνεια!

Ε. Τα ερωτήματα τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι προέρχονται από ύλη των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

Ζ. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν επαναλαμβάνουν όσα έχουν διδαχθεί και δε διαθέτουν εγχειρίδια μελέτης για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

esos.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.