Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 21:45

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό της Αμφιλοχίας – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Από παρακλάδι του ρήγματος του Οζερού προήλθε ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αμφιλοχία και έγινε αισθητός μέχρι και τον Πατραϊκό», δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στο enikos.gr ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής και θεωρεί ότι «πρόκειται μάλλον για κύριο σεισμό, αν και θα παρακολουθήσουμε τη μετασεισμική δραστηριότητα πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μία- δύο ημέρες».

Το συγκεκριμένο ρήγμα του Οζερού δίνει αρκετά συχνά σεισμούς σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και όπως υποστηρίζει «δεν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σεισμική διέγερση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη».

Ο κ. Λέκκας είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους».

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 555 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.