Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:16 μμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 15:18

«Μιχάλη προχώρα, άλλαξε τα όλα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μπορούσε να φωνάξει κάποιος με όλη του την ψυχή, βλέποντας τις τομές στην Αστυνομία -και μάλιστα με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ- του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που τόσο καλά ο ίδιος γνωρίζει με άριστα αποτελέσματα κατά τις προηγούμενες θητείες του.

Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών -και σε τοπικό επίπεδο- σχολιάζει ευμενώς τις πρώτες κινήσεις Χρυσοχοΐδη με κορωνίδα την αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών από τα επίσημα. Ε, πόσο άλλο πια; Βουλευτής στην επαρχία να έχει δύο αστυνομικούς; Μια βάρδια δηλαδή σε περιπολικό ή μηχανή. Για ποιο λόγο; Για τη μόστρα; Ένας πλέον και χωρίς πολλά πολλά. Η κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη να βλέπει αστυνομικούς να περιπολούν και να προστατεύουν τις περιουσίες τους που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έρμαιο των κακοποιών.

Και στο Αγρίνιο βέβαια δεν πάμε πίσω. Διοχετευμένη όλη η δύναμη στο κέντρο της πόλης με ελλειπή έως προβληματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και όσους ζουν σε χωριά να φωτογραφίζουν τα περιπολικά όταν τα βλέπουν -αν τα βλέπουν- καθώς πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο! Την ίδια στιγμή βέβαια ποιος λησμονεί τις εικόνες σε περσινά φιλικά παιχνίδια του Παναιτωλικού, Αυγουστιάτικα με ντάλα ήλιο με δεκάδες αστυνομικούς να φυλάνε τι; Μάλλον τα άδεια καθίσματα από τη σκόνη! Επιλογές που από μόνες τους δημιουργούν άσχημη εικόνα για την Αστυνομία προς τους πολίτες. Άραγε στην Ποταμούλα, στα Σιτόμενα, στη Σκουτεσιάδα και στον Άγιο Βλάση -ας μην πούμε καλύτερα για τον Αγαλιανό- κάθε πότε διέρχονται τα περιπολικά για προληπτική αστυνόμευση; Μάλλον ποτέ!

Οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη στέλνουν ταυτόχρονα ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση προς τους εν ενεργεία αξιωματικούς για ιεράρχηση προτεραιοτήτων στην αστυνόμευση και όχι για μέτρα για το θεαθήναι. Δεν μπορεί δηλαδή πρώην υπουργός να επισκέπτεται το Αγρίνιο και να μαζεύουμε όλους τους αστυνομικούς για να τον ακολουθούμε εκεί που θα πιει τον καφέ του και τα ούζα του!

Πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν κι ας μην αρέσει σε κάποιους εκτός ακόμα και εντός της Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και αν με αυτή δεν έχεις καμία επαφή, είσαι αποκομμένος, δεν την ακούς και βρίσκεσαι κλεισμένος στο γραφείο σου, τότε έχεις χάσει το στοίχημα χωρίς δεύτερη σκέψη. Εξάλλου η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Σίγουρα το επόμενο διάστημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και όταν θα έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα –μετά τις κρίσεις ασφαλώς– θα έχουμε να γράψουμε πολλά περισσότερα…

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1505 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/