Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:46 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 18:09

Κτηματολόγιο: 1ος Νομός σε υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα ποσοστά δηλώσεων στην Αιτωλοακαρνανία – Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Λίνου Μπλέτσα

Ομαλά εξελίσσεται πλέον η διαδικασία κτηματογράφησης μετά τα ευτράπελα του πρώτου διαστήματος. Πλέον η κίνηση στα γραφεία κτηματογράφησης έχει μειωθεί κατά πολύ. Στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό των πολιτών που έχει δηλώσει την περιουσία του στο κτηματολόγιο είναι της τάξεως του 25%, όπως δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας. Η παράταση που ισχύει και έχει δοθεί πριν από τις εκλογές είναι για τις 15 Σεπτεμβρίου και αφορά όλη την Αιτωλοακαρνανία πλην του Αγρινίου. Για την περιοχή του Αγρινίου η παράταση είναι μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

O Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας

«Ο κόσμος πρέπει να ελέγξει επ’ ακριβώς τις «λεπτομέρειες» καθώς το κτηματολόγιο συμπεριλαμβάνει κάποιες περιοχές που δεν ανήκουν στον Δήμο Αγρινίου» τονίζει ο Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος προσθέτει: «μέχρι τις προθεσμίες που έχει δοθεί η παράταση καλό είναι οι πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το κτηματολόγιο. Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο επίπεδο της κτηματογράφησης, όταν δηλαδή φτάσει να έχει δηλωθεί η ακίνητη περιουσία του 35% με 40% των πολιτών της περιοχής θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Στο πλαίσιο αυτό θα αναρτηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωρήσει οι πολίτες για την ακίνητη περιουσία τους με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων. Συγκεκριμένα, θα αναρτηθούν όλα όσα δηλώθηκαν, όπως επίσης και όλα όσα δεν δηλώθηκαν με σκοπό μέσω των ενστάσεων να δούμε αν υπάρχει διαφωνία ή όχι με βάση τα δεδομένα. Οι δηλώσεις πλέον γίνονται άμεσα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάτι που συστήνουμε στους πολίτες να το κάνουν ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία στα κτηματολογικά γραφεία. Τα δύο κτηματολογικά γραφεία που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία είναι πρότυπα, που σημαίνει ότι είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας, καθώς η οργάνωση και η εξυπηρέτηση είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν. Συμβάλει σε  αυτό σημαντικά ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα σε υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν, πάνω δηλαδή από το 50%, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά».

Ομολογουμένως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον των πολιτών για το κτηματολόγιο «αναζωπυρώθηκε», καθώς εντάθηκε η προβολή του κτηματολογίου.

Νίκος Αγγελόπουλος – Κώστας Χονδρός

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.