Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:49 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 11:04

Αναβλήθηκαν επ αόριστον οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι προαναγγελθείσες από το υπουργείο Παιδείας εξετάσεις για τα τέλη Ιουνίου, για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής , για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου που παρακολούθησαν τα μαθήματα συγκεκριμένου προγράμματος, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, αναβλήθηκαν επ αόριστον.

Οι εξετάσεις , πρακτικά, δεν μπορούν να γίνουν πριν το Σεπτέμβριο, επειδή οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές.

Ετσι  οι μαθητές της Γ Γυμνασίου που αφορά το πρόγραμμα το Σεπτέμβριο θα είναι Α Λυκείου.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αφορά αποκλειστικά τους μαθητές της Γ Γυμνασίου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, καθώς οι μαθητές πλεόν θα είναι Α Λυκείου.

Η τελευταίες κινήσεις που έγιναν από το υπουργείο Παιδείας ήταν :

Α. Στις 15 Μαίου προανήγγειλε το υπουργείο με ανακοινωθέν ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν προς τα τέλη του Ιουνίου 2019 σε Κέντρα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (ΚΗΕ)

Β. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας κάλεσε  τους μαθητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής να πραγματοποιήσουν τις ενέργειες για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης και προσωπικού λογαριασμού στο πληροφοριακό σύστημα που λειτουργεί μέσω της επιλογής «Πληροφοριακό Σύστημα» στην πύλη ενημέρωσης https://kpp.cti.gr

Γ. Επίσης με έγγραφο ζητήθηκε από σχολεία να δηλώσουν εάν επιθυμούν να γίνουν Εξεταστικά Κέντρα. Λόγω της πολυπλοκότητας των προυποθέσεων , ζητήθηκε  δύο φορές από τα σχολεία να κάνουν αίτηση.

Έκτοτε το υπουργείο Παιδείας απαντά στους ενδιαφερόμενους δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δεν θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί Επόπτες ΚΠπ που είναι και υπεύθυνοι στην Ενισχυτική Διδασκαλία

Δεν θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί επόπτες του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής που ταυτόχρονα ήταν και υπεύθυνοι ΣΚΑΕ(Ενισχυτικής Διδασκαλίας).

Την προφορική αυτή απάντηση δίνει το υπουργείο Παιδείας, σε σχετικά ερωτήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις αμοιβές  των Διευθυντών Σχολείων, οι οποίοι από την έναρξη του προγράμματος (Ιανουάριος 2019) και μέχρι σήμερα παρείχαν έργο Επόπτη του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Η πλατφόρμα bglossa δεν επιτρέπει την καταχώρηση Διευθυντή σχολείου, ο οποίος είναι Υπεύθυνος ΣΚΑΕ και είναι παράλληλα και Επόπτης ΚΠπ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η οικονομική αποζημίωσή του.

Το θέμα τέθηκε προφορικά υπόψη της Υπευθύνου του έργου στο ΥΠΕΠΘ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επίσημη γραπτή απάντηση.

Προφορικά προβάλλεται το  επιχείρημα ότι υπάρχει ασυμβίβαστο ρόλων Υπευθύνων ΣΚΑΕ και Επόπτη ΚΠπ , επομένως και παράλληλης αποζημίωσής του.

Ωστόσο η επιχειρηματολογία αυτή  δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη ή οδηγία, ούτε αναφέρεται στον Οδηγό υλοποίησης  του έργου.

Η μη αμοιβή των εποπτών του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής θα έχει συνέπειες, όπως:

1) Λόγω του ότι πρόκειται για παροχή έργου που πραγματοποιήθηκε, οι αποδοχές των Εποπτών θεωρούνται δεδουλευμένα ποσά και υφίσταται ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικών εμπλοκών.

2)   Εάν δεν βρεθεί λύση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην επόμενη φάση υλοποίησης του έργου, αφού η μη αποζημίωση για το έργο, θα είναι αποτρεπτική στην επιθυμία των Διευθυντών να το αναλάβουν ξανά.

3)   Η μη παροχή αποζημίωσης και τα παρεπόμενα της είναι πιθανό να πλήξουν την εγκυρότητα του προγράμματος ΚΠπ και να προκαλέσουν την απαξίωσή του.

esos.gr

Διαβάστηκε 498 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.