Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:18 πμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 14:21

Άρωμα γυναίκας: Ποιες είναι οι 62 που μπήκαν στην Βουλή - Εντυπωσιακές παρουσίες (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόλυτη ισορροπία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην γυναικεία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση καθώς οι δύο ομάδες διαθέτουν από 23 γυναίκες βουλευτές.

Συνολικά, από τους 300 βουλευτές οι 62 θα είναι γυναίκες. Σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή αύξησαν την «επιρροή» τους κατά 8 παρουσίες ωστόσο η μεταβολή κρίνεται μάλλον μικρή αν συνυπολογιστεί ότι αυτή την φορά είχε επιβληθεί ποσόστωση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ώστε το 40% των υποψηφίων να είναι γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση οι γυναίκες βουλευτές που είχαν εντυπωσιάσει κατά τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές θητείες και κατάφεραν να ανανεώσουν την θητεία τους θα πλαισιωθούν από νέες παρουσίες που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία εκτός από την Ελενα Ράπτη, την Ολγα Κεφαλογιάννη και την Αννα Καραμανλή που αποτελούν πλέον παραδοσιακές δυνάμεις, ενισχύεται από την Αννα Ευθυμίου που εξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης, την Κατερίνα Μονογυιού που έρχεται από τις Κυκλάδες, την Στέλλα Μπίζιου από την περιφέρεια Λάρισας και το γνωστό πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια.

Συνολικά, με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Μαριέτα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή, Νίκη Κεραμέως, Ζωή Ράπτη, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Νόνη Δούνια, Μίκα Ιατρίδη, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ελένη Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Ασημίνα Σκόνδρα, Παρασκευή Βριζίδου, Μαριλένα Σουκουλή, Κατερίνα Μονογιού, Στέλλα Μπίζιου, Ζέττα Μακρή, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Ντόρα Μπακογιάννη.


Στέλλα Μπίζιου (Νέα Δημοκρατία)

Νόνη Δούνια (Νέα Δημοκρατία)
 
 
 

 

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται οι Εφη Αχτσιόγλου και Νίνα Κασιμάτη, επιστρέφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου και εκλέγεται για πρώτη φορά η γνωστή τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.


Ραλλία Χρηστίδου (ΣΥΡΙΖΑ)

Συγκεκριμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Νίνα Κασιμάτη, Όλγα Γεροβασίλη, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώτα Πούλου, Νατάσσα Γκαρά, Φρόσω Καρασαρλίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Μερόπη Τζούφη, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θεοδώρα Τζάκρη, Μπέτυ Σκούφα, Πέτη Πέρκα, Κυριακή Μαλάμα. (23)

Με το ΚΙΝΑΛ εκλέγονται οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη.

Με το ΚΚΕ εκλέγονται οι: Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Κομνηνάκα.

Με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εκλέγονται οι: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Μαρία Αθανασίου, Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου.

Με το ΜέΡΑ25 εκλέγονται οι: Αγγελική Αδαμοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Απατζίδη, Κωνσταντίνα Αδάμου.


Μαρία Απατζίδη (ΜέΡΑ25)

Αναλογικά οι γυναίκες αποτελούν το 19,3% της σύνθεσης της νέας Βουλής, το 14,5% της Κο της ΝΔ, το 27% της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, 18% της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, το 33% όσων εκλέγονται με το ΚΚΕ, το 30% όσων εκλέγονται με την Ελληνική Λύση και το 44,5% της ΚΟ του ΜέΡΑ25.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1177 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/