Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 14:42

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι» στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προχώρησε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, προκειμένου να μπει σε φάση υλοποίησης η βελτίωση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δημοτικό δρόμο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, τη Λευκάδα. Είναι ασφαλτοστρωμένος, παρουσιάζει όμως εκτεταμένες φθορές, ενώ και εξαιτίας της γεωμετρικής του χάραξης (μεγάλη ελικτότητα), σε ορισμένα σημεία καθίσταται επικίνδυνος.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης υλοποιούμε έργα χρήσιμα στους πολίτες» ανέφερε κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Κατσιφάρας.

Το έργο, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέπει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 8 χλμ., ενώ, παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου, θα γίνει και αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε, κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστηκε 459 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.