Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:27 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 16:27

Αυτό είναι το γιοτ που μπορεί να πλέει για πάντα στην θάλασσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα σχέδια ενός υπερσύγχρονου γιοτ που είναι φιλικό προς το περιβάλλον είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Το εντυπωσιακό σκάφος τροφοδοτείται με ανεμογεννήτριες, κι αν κάποιος το θέλει, δεν χρειάζεται να επιστρέψει ποτέ στην ξηρά για ανεφοδιασμό. Τουλάχιστον στα καύσιμα.

Το κόστος του φτάνει τα 90 εκατομμύρια λίρες και ονομάζεται Wind Motion. Πρόκειται για ένα απόλυτα αυτόνομο γιοτ, που σου δίνει την δυνατότητα, αν έχεις φροντίσει να εφοδιαστείς με αρκετές προμήθειες, να παραμένεις στην θάλασσα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το μήκος του είναι ίσο με αυτό ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Διαθέτει σπα και πισίνα και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε φορά 26 άτομα, με τα 14 από αυτά να είναι το πλήρωμα. Ο σχεδιαστής του που ζει στην Νίκαια της Γαλλίας δήλωσε: «Ο μόνος λόγος που θα χρειαστεί να φύγετε από το πολυτελές γιοτ και να επιστρέψετε στο λιμάνι, είναι εάν βαρεθήκατε να πλέετε στη θάλασσα».

Κι αυτό γιατί με τις καλύτερες συνθήκες και με διαρκή παροχή τροφίμων και νερού, θα μπορούσε κανείς να παραμείνει στη θάλασσα όσο επιθυμεί, με το σκάφος να είναι 100% αυτοδύναμο.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1931 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.