Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:12 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 18:06

7 απλοί λόγοι για να πας να ψηφίσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον τελευταίο καιρό, και με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις κομμάτων, δημοσκοπήσεις, διακαναλικές συνεντέξεις, ντιμπέιτ μεταξύ υποψηφίων, φυλλάδια, φακέλους με ψηφοδέλτια, ωστόσο αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να μην πάνε να ψηφίσουν.

“Γιατί να ψηφίσω;” ρωτάνε, προσθέτοντας συνήθως κάτι σαν “η ψήφος μου δεν έχει σημασία ούτως ή άλλως.”

Το γεγονός αυτό μας έβαλε σε αρκετές σκέψεις και πιστεύουμε ότι όλα τα μέσα θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερο τους ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν και όχι ποιον να ψηφίσουν. Σκεφτείτε το λιγάκι – απλά να ψηφίσουν.

Όσοι λοιπόν δηλώνουν ότι η ψήφος τους δεν θα κάνει την διαφορά, κατά την γνώμη μας κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους όλοι πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία αν δεν πάει κανείς να ψηφίσει

Όταν δεν υπάρχει ψηφοφορία, δεν υπάρχει δημοκρατία. Θέλετε να ζήσετε σε μια δικτατορία; Προφανώς όχι! Ούτε και εμείς. Προτιμάτε να ζήσετε σε μια μοναρχία; LOL, αυτό ακούγεται ακόμα πιο γραφικό.

Όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες έχουν τα ζητήματα τους και κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, ωστόσο το κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι ότι η λήψη αποφάσεων γίνεται με ψηφοφορία. Επομένως, αν το πολίτευμα που θέλετε να έχει η χώρα σας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (ή τουλάχιστον το καλύτερο από τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις), η ψήφος σας είναι απαραίτητη.

Όπως είχε πει και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: “Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα.”

Η ψηφός σημαίνει ανεξαρτησία

Αφήνετε τους άλλους ανθρώπους να παίρνουν τις αποφάσεις για εσάς ή έχετε την δική σας γνώμη; Εαν θεωρείτε την προσωπική σας ανεξαρτησία σημαντική, τότε με την ψήφο σας την κάνετε πιο ισχυρή.

Στην δημοκρατία η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, οπότε είναι καθήκον σας σαν πολίτης αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, να διατηρήσετε αυτό σας το δικαίωμα.

Είμαστε μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν για την εκάστοτε κυβέρνηση, και θεωρούμε ότι η κριτική σε κάθε κυβέρνηση είναι μια υγιής και συχνά παραγωγική δραστηριότητα. Έτσι ψηφίζουμε για να μπορούμε να κρίνουμε.

Όπως είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν “Οι εκλογές ανήκουν στον λαό. Είναι η απόφαση τους. Αν αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη τους στη φωτιά και καούν από πίσω, τότε θα πρέπει απλά να καθίσουν στις φουσκάλες τους.”

Στην κάλπη όλοι είμαστε το ίδιο

Στην Ελλάδα δικαίωμα ψήφου διατηρούν όσοι Έλληνες πολίτες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Οπότε κάθε πολίτης έχει λόγο ασχέτως του αν είναι πλούσιος ή φτωχός, μορφωμένος ή αγράμματος, έξυπνος ή χαζός, αριστερός ή δεξιός.

Οι έξυπνοι άνθρωποι πάντα ψηφίζουν, και εσύ είσαι έξυπνος έτσι δεν είναι;

Με την ψήφο σας συμμετέχετε σε κάτι πολύ σπουδαίο

Εάν δεν ψηφίσετε, είναι σαν να αφήνετε στο έλεος του καθενός το μέλλον της οικογένειας σας, της εταιρείας σας, της πόλης σας και εν τέλει της χώρας σας. Γιατί όπως γνωρίζετε, κάθε κυβέρνηση επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τα σχολεία και τους δρόμους, έως την δημόσια υγεία και την εθνική ασφάλεια.
Οι εκλεγμένοι πολιτικοί δίνουν προσοχή στους ανθρώπους που ψηφίζουν

Αισθάνεστε ότι οι απόψεις σας σχετικά με τα τοπικά ή τα εθνικά θέματα δεν λαμβάνονται υποψιν; Ο τρόπος για να το διορθώσετε αυτό είναι να ψηφίσετε. Θα είστε αόρατοι εάν δεν ψηφίζετε. Ο λόγος είναι απλός: οι πολιτικοί χρειάζονται ψηφοφόρους, επομένως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι θέλουν οι ψηφοφόροι.

Η άρνηση ψήφου δεν είναι εξέγερση, είναι παράδοση

Οι κακοί πολιτικοί με κακές ιδέες, ουσιαστικά εκλέγονται από καλούς ανθρώπους που δεν ψηφίζουν. Έτσι, εάν δεν ψηφίζετε, είναι σαν να παραδίνεστε.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει και πολλές ομάδες ανθρώπων έχουν κατασταλεί μέσω της βίας για το δικαίωμα ψήφου, το δικαίωμα που σε μας χαρίστηκε απλόχερα.

Η ψήφος σας έχει σημασία

Το είπαμε πριν και θα το ξαναπούμε: Οι εκλογές έχουν συνέπειες και η ψήφος σας έχει πραγματικά σημασία.

Εάν πιστεύετε στη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών, η ψήφος σας είναι το μόνο όπλο για να την διατηρήσετε.

Ψηφίστε γιατί είναι σωστό να το κάνετε.

perpetual.gr

Διαβάστηκε 2102 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 18:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.