Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:57 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 14:43

Στην Αιτωλοακαρνανία η ΔΕΗ κάνει… στοκ νερού- σε κίνδυνο χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών λένε αγρότες και ΤΟΕΒ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντιμέτωποι με μια ακόμα περιπέτεια βρίσκονται χιλιάδες αγρότες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας και κατ’ εξοχήν αγροτικού, της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως καταγγέλλουν αγρότες και υπεύθυνοι από διάφορα ΤΟΕΒ της Παραχελωίτιδας (κοντά στο Μεσολόγγι), η ΔΕΗ φέτος δεν αφήνει από τα φράγματα που διαθέτει στο νομό (και είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα) να τρέξει νερό με επάρκεια στα κανάλια, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν τα αντλιοστάσια των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα.

Παράλληλα, όπως μας επεσήμαναν οι ίδιοι υπάρχει κίνδυνος για μεγάλες ζημιές στις υποδομές των ΤΟΕΒ, όταν αυτά δουλεύουν… με λίγο νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των οργανισμών αυτών.

Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, οι ΤΟΕΒ απευθύνονται όταν έχουν ανάγκες σε νερό, όπως τώρα που η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) κι εκείνος με τη σειρά του ειδοποιεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μετέπειτα με τη σειρά της, κάνει αίτημα στην Αθήνα. Έως τώρα έχει γίνει αυτή η διαδικασία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα εν μέσω καύσωνα χιλιάδες αγρότες, να είναι χωρίς αρδευτικό νερό.

Το οξύμωρο στην υπόθεση με αφορμή και το φετινό πρόβλημα, είναι πως ο συγκεκριμένος νομός είναι μακράν ο πιο πλούσιος των… Βαλκανίων σε υδάτινο δυναμικό, ωστόσο οι αγρότες κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρακαλάνε να… βρέξει.

agrotypos.gr

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.