Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:08 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 18:31

Ο Βασίλης Φεύγας στην Ένωση Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σκέψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου συζητήθηκαν σήμερα κατά την επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Φεύγα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού παρουσίασε στον υποψήφιο βουλευτή αναλυτικά τις δραστηριότητές του, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας, με τον κ. Φεύγα να συναινεί στο ότι τα συνεταιριστικά σχήματα μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την ουσιαστική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με επενδύσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μεγάλων πλεονεκτημάτων που εξ ορισμού έχουν τα προϊόντα μας.

Βέβαια, προϋπόθεση είναι η ίδια η στήριξη της παραγωγικότητας, με εκπαίδευση των αγροτών, με φορολογικά και άλλα κίνητρα, με  έμφαση στην καινοτομία και την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και με αξιοποίηση των ενισχύσεων, ώστε να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας σχετικές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Αγρινίου κ. Γιάννη Καλλίμορφου και μελών της διοίκησης, ο κ. Φεύγας, μεταφέροντας και την προσωπική του εμπειρία από τις επαφές που έχει στην ενδοχώρα της Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα της περιόδου που σε λίγο ξεκινά είναι «να υλοποιηθούν πολιτικές που θα συμβάλλουν στο να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας», κάτι που θα επιτευχθεί μόνο όταν δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν σοβαρά και επαγγελματικά με τον αγροδιατροφικό κλάδο και την πρωτογενή παραγωγή.

Επίσης, ο κ. Φεύγας τόνισε ότι οι επενδύσεις και οι δράσεις κοινωνικής οικονομίας που έχει αναπτύξει η Ένωση Αγρινίου βρίσκονται στον πυρήνα του μοντέλου που πλέον αποτελεί μονόδρομο για το νέο παραγωγικό-αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Ακολούθησε η ξενάγηση του υποψηφίου βουλευτή στις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού, κατά την οποία ο κ. Φεύγας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους και με πολίτες.

 

Διαβάστηκε 795 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία