Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:45 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 18:23

Εμπορικός κόσμος Αγρινίου: Πίστη για αγοραστική κίνηση στις εκπτώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Tην ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σε περίπτωση ελέγχου- να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έμποροι του Αγρινίου μίλησαν στη «Σ» αποτυπώνοντας την πραγματικότητα βάσει της δικής τους οπτικής και ελπίζοντας στα καλύτερα.

Ο Βαγγέλης Μουτόπουλος τόνισε: «η αγορά έρχεται από μια μακρά περίοδο με αρνητικό πρόσημο. Αν εξαιρέσουμε τον μήνα Μάιο που το αρνητικό πρόσημο ήταν θετικό, το υπόλοιπο διάστημα η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική. Η άποψή η δική μας και των συναδέλφων είναι ότι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε σοβαρές και καλές εκπτώσεις προκειμένου να καλύψουμε τα ταμειακά ελλείμματα και κυρίως να ωφεληθούν οι καταναλωτές. Σκοπός μας πάντα είναι να έρθουν στο κατάστημά μας να ψωνίσουν, να μείνουν ικανοποιημένοι και να ξαναέρθουν. Οι εκπτώσεις θα είναι καλές και καθαρές».

Ο Χάρης Πιερράτος δήλωσε: «οι εκπτώσεις πλέον έτσι όπως έχουν γίνει έχουν χάσει την αξία τους. Μας έχουν αναγκάσει σχεδόν όλο το χρόνο να κάνουμε εκπτώσεις. Περιμένουμε κάτι καλύτερο, αν και τα πράγματα είναι δύσκολα. Με τα συνεχόμενα δεκαήμερα λίγο πολύ ο καταναλωτής ψωνίζει ανά πάσα σχεδόν στιγμή ότι χρειάζεται με αποτέλεσμα το ταμείο να μειώνεται. Παλιά οι εκπτώσεις ήταν ένα μήνα, ήταν πραγματικές και υπήρχε όφελος και για τους καταναλωτές και για τους καταστηματάρχες».

Ο Μάκης Γιαννόπουλος ανέφερε: «ελπίζουμε όταν περάσουν οι εκλογές ο κόσμος να ασχοληθεί με την αγορά, γιατί μέχρι στιγμής όλοι ασχολούνται με τις εκλογές ή περιμένουν να τελειώσουν αυτές. Τα μαγαζιά είναι έτοιμα και πιστεύουμε πως θα πάει καλά η περίοδος των εκπτώσεων. Οι εκπτώσεις θα είναι καλές για να προσεγγίσουν πελατεία, γιατί υπάρχει κρίση στην αγορά».

Η Αλεξία Μερίτση σημείωσε: «εύχομαι και ελπίζω να έχουμε περισσότερη δουλειά την περίοδο των εκπτώσεων. Εξάλλου πάντα στις εκπτώσεις υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές. Ήδη έχει ξεκινήσει ο κόσμος να ενδιαφέρεται και ελπίζουμε όλοι το ενδιαφέρον αυτό να αποτυπωθεί σε αγοραστική κίνηση. Ελπίζουμε στα καλύτερα».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα Συνείδηση   

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 697 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.