Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 17:50

«Εύμαχος» στο Αγρίνιο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου πραγματοποίησε , το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2019, έκτακτα την δεύτερη, εντός τριών εβδομάδων , νυχτερινή άσκηση που έφερε τον τίτλο «Εύμαχος».

Στα πλαίσια της άσκησης διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του συνδέσμου όσον αφορά την ταχεία προσέλευση των εθελοντών εφέδρων υψηλής ετοιμότητας.

Η άσκηση έλαβε χώρα πλησίον των χωριών Καμαρούλας και Πυργίου .

Βάση σεναρίου δυνάμεις εφέδρων κλήθηκαν και μετέβησαν άμεσα στη ζώνη ενδιαφέροντος αναλαμβάνοντας αποστολές εξάλειψης εχθρικής δύναμης που κατέλαβε φιλίες θέσεις. Τα αντικείμενα στα οποία ασκήθηκαν οι έφεδροι ήταν δημιουργία βάσης περιπόλου, τακτική κίνηση περιπόλου μάχης, επικοινωνίες, αντιμετώπιση ενεδρών, επανδρώσεις σημείων ελέγχου, κρούσεις, εκκαθάριση κτηρίων, ενέργειες άμεσης αντίδρασης, πρώτες βοήθειες μάχης με μεταφορά τραυματία.

Τα συμπεράσματα ήταν θετικά διότι συνεργάστηκαν άψογα σύνδεσμοι από διάφορες περιοχές σημειώνει ο ΑΣΕΕΔ ευχαριστώντας την ΤΕΝΕΦ, την ΠΕΝΕΦΥΟ, τον ΣΣΑΕ και το κλιμάκιο Σπαρτιάτισσες για τη συμμετοχή τους.


agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 558 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.