Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:59 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 17:18

"Ειρήνη & Γαλήνη" Ελληνο-Γερμανικό σεμινάριο γλυπτικής πέτρας στη Χούνη Αγρινίου από Σαβ 6/7 μέχρι Σαβ 13/7/2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ειρήνη & Γαλήνη
Ελληνο-Γερμανικό σεμινάριο γλυπτικής πέτρας
στη Χούνη Αγρινίου

από 6/7 μέχρι 13/7/2019

Εργασίες γλυπτικής – παρουσίαση έργων – Ομιλίες

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου

Eλληνογερμανικό   σεμινάριο γλυπτικής, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες»,  θα πραγματοποιηθεί στη  Χούνη Αγρινίου από τις 6 μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2019.

Έλληνες και Γερμανοί γλύπτες  εμπνευσμένοι από την ομορφιά και τη γαλήνη ενός προστατευόμενου φυσικού τοπίου, θα φιλοτεχνήσουν  μοναδικές δημιουργίες τις οποίες  θα παραχωρήσουν στους κατοίκους της Χούνης. 

 Οι καλλιτέχνες  θα συναντηθούν και  θα εργαστούν στα γλυπτά “Ειρήνης” ενώ θα έχουν την δυνατότητα  να γνωρίσουν τον τόπο με τις φυσικές ομορφιές του καθώς επίσης την ιστορία και τα αξιοθέατά του.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου  θα τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν  με το κοινό ιστορικό παρελθόν των δύο χωρών, ιδιαίτερα της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ερχόμενοι παράλληλα πιο κοντά, μέσω της επεξεργασίας της πέτρας της περιοχής. Οι κοινές δημιουργικές και ιστορικές εμπειρίες θα ενισχύσουν τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών του σεμιναρίου και πέρα από αυτήν την εβδομάδα.

Τις εργασίες του σεμιναρίου πλαισιώνουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Η οργανωτική και γλωσσική καθοδήγηση ανήκει στην κ. Αννέτα Κούρτη (Διπλωματούχο Μεταφράστρια και Montessori Καθηγήτρια).

Η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου.  

 

Διαβάστηκε 1196 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 17:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα