Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 19:36

Σχεδιάζεται αύξηση 11% στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου

Σχέδια για την αύξηση του επιδόματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κατά 11%, αλλά και αύξηση στο 20% των δικαιούχων ανέργων του ΚΕΑ που θα προωθούνται στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ αποκάλυψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Κατά τον χαιρετισμό της στην διήμερη συνάντηση ανάμεσα σε διοικητικούς εκπροσώπους 23 χωρών – μελών της Ε.Ε. που εφαρμόζουν προγράμματα Ελάχιστου Εισοδήματος, η κα. Φωτίου μίλησε για την καινοτομία της υπαγωγής στο ΚΕΑ με απλή δήλωση των εισοδημάτων για τους τελευταίους 6 μήνες, δίχως προσφυγή στα στοιχεία φορολογίας που αναφέρονται σε 1,5 χρόνο πριν.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης στη συνέχιση της προπληρωμένης τραπεζικής Κάρτας Αλληλεγγύης και μίλησε για την πίστωση του 50% του επιδόματος σε αυτήν για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στα θεσμοθετημένα κανάλια της αγοράς.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός «ενεργοποιήθηκαν παράλληλα κι άλλα ωφελήματα, όπως η δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ή σε κοινωνικά τιμολόγια νερού και ρεύματος, η προώθηση του 10% των ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης, η σταθερή προσπάθεια για ένταξη σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς, καθώς και τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας (αύξηση κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις, προστασία από αυθαίρετες απολύσεις, μείωση της αδήλωτης εργασίας) που αποτυπώθηκαν στη μείωση της ανεργίας στο 18% το 2018 και στη μείωση των ποσοστών φτώχειας σε 18,5% το 2017 (από 21,4% το 2014) και της παιδικής φτώχειας στο 22,7% (από 26,6% το 2014 και 23,0% το 2009!)».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 561 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.